Józsa Kitti 2019. november 22.

Józsa Kitti, nemzetközi tanulmányok mesterképzés szakos hallgatónk az oktatásért felelős miniszter által adományozott Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült.

Ha össze kéne foglalnod a Pázmányon töltött eddigi időt, milyen emléket hagy benned, mit mondanál? 
Az ötödik évemet taposom a Pázmányon, amely életem legérdekesebb időszakasza. Az alapképzésen eltöltött három év tapasztalata alapján egyértelművé vált számomra, hogy az egyetem versenyképes oktatást nyújt, a tanároknak pedig szívügye az oktatás. Az oktatók magas szintű tudása, lelkiismerete, élvezetes órái és nem utolsó sorban a hallgatóbarát környezet, ami eszembe jut a Pázmányos időszakommal kapcsolatban. A Pázmány Ostrakon tagjaként – és korábban elnökeként – lehetőségem van egy olyan szakmai közösség részesének lenni, amely lehetőséget biztosít a tapasztalataim és szakmai tudásom további bővítésére.

Melyik az a tulajdonságod, amelyet a legjobban tudsz hasznosítani az egyetemen? 
Az évek során a legnagyobb szükségem a kitartásomra és a szorgalmamra volt. Ezekre támaszkodva tudtam vizsgaidőszakról vizsgaidőszakra jó eredményeket felmutatni, emellett olyan további kihívások elé állítani magam, mint például az OTDK-n való részvétel és a Pázmány Ostrakonban való tevékenykedés.

Mi az a legfontosabb dolog/érték, amit az egyetemen töltött évek alatt tanultál meg?
Világra való nyitottság, széles látókör és kritikus gondolkodás. Ezek elengedhetetlen értékek ahhoz, hogy minél szakszerűbb elemzője legyek a nemzetközi kapcsolatoknak. Az egyetem lehetőséget biztosított számomra, hogy jelenlegi félévemet Rómában töltsem Erasmus ösztöndíj keretén belül, amelynek vitathatatlan előnye más, számomra idegen kultúrák megismerése.

Mi motivál a hétköznapokban?
A szakmai fejlődés, és hogy minél jobb eredményeket érjek el. Szeretem magam kihívások elé állítani, ez az, ami hajt előre a mindennapokban. Akkor tudok jól teljesíteni, ha nyomás alatt vagyok. Mindemellett fontosnak tartom a határaim feszegetését, hiszen ezáltal jövök rá, hogy még mennyi mindent tudok magamból kihozni.

x