Kopitkó Szilvia 2018. november 14.

Kopitkó Szilvia, nemzetközi tanulmányok szakos hallgatónk az oktatásért felelős miniszter által adományozott Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült.

Miért a Pázmányt választottad?
Az egyetem nyílt napján nagyon meggyőző volt számomra az egyetem kis méretéből fakadó családias hangulat, melyet azóta is a Pázmány egyik legnagyobb előnyének tartok. A kis méretű csoportok lehetőséget adnak mind a szaktársakkal való szoros barátság, mind az oktatókkal való személyes kapcsolat kialakítására. Az, hogy a tanáraim név szerint ismernek és ezáltal bármikor fordulhatok hozzájuk kéréseimmel, problémáimmal, egy olyan pluszt ad az egyetemi tanulmányaimhoz, melyet más, nagyobb egyetemen nem hiszem, hogy megkapnék. Mióta mesterszakra járok, még jobban érzem ennek a pozitív hatásait.

Melyik az a tulajdonságod, amelyet a legjobban tudsz hasznosítani az egyetemen?
A szorgalmam. Enélkül nem sikerült volna megkapnom az ösztöndíjat, és a Pázmány Ostrakon nevű öntevékeny kör elnökének sem választottak volna meg.

Mi az a legfontosabb dolog/érték, amit az egyetemen töltött évek alatt tanultál meg?
Rengeteget fejlődött a személyiségem és a világnézetem az egyetemi évek alatt, ha a legfontosabbat kéne kiemelnem, akkor azt mondanám, hogy megtanultam milyen egy összetartó közösség tagjaként tevékenykedni, ami rendkívül sokat jelent nekem. Emellett megtanultam, hogy ha eléggé hiszek magamban, akkor bármilyen nehézséget le tudok küzdeni.

Mi motivál a hétköznapokban?
Általában az motivál, hogy minél jobb eredményeket érjek el, de mióta idén szeptembertől az Ostrakon egyik vezetője vagyok, ez kiegészült azzal a céllal, hogy a szervezetet egy minél összetartóbb és szakmaibb közösséggé formáljuk. Nagyon élvezem az itteni munkát, és nagyon sok motivációt tudok belőle meríteni.

x