Poszpisek Árpád 2018. november 8.

Poszpisek Árpád, nemzetközi tanulmányok szakos hallgatónk az oktatásért felelős miniszter által adományozott Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült.

Ha a Pázmányra gondolsz, mi jut először eszedbe róla?
A Pázmányról nekem egy családias környezet jut eszembe remek tanár-diák kapcsolatokkal. A viszonylag alacsony hallgatói létszám az egyes szakok hallgatóiból hamar baráti társaságokat formál, így jobb hangulatban telnek az egyetemi mindennapok. Az egyéni fejlődést pedig nagyban elősegíti, hogy a hallgató azt érzi, bátran fordulhat tanácsokért oktatóihoz.

Melyik az a tulajdonságod, amelyet a legjobban tudsz hasznosítani az egyetemen?
A legfontosabb tulajdonságok talán a kitartás, és az adott tudományág iránti lelkesedés. Azt gondolom, hogy ezek nélkül nehéz lenne 8-10 vizsgaidőszakon át újra és újra jól teljesíteni, illetve további tanulmányokhoz kapcsolódó feladatokat vállalni.

Mi az a legfontosabb dolog/érték, amit az egyetemen töltött évek alatt tanultál meg?
A nemzetközi tanulmányok alapszakon lehetőségem volt egy „globális" szemléletmódot elsajátítani, amelyet rendkívül hasznosnak tartok. Bár azok a kérdések, amelyek ma foglalkoztatnak, elsősorban inkább a politológia területéhez tartoznak – és a jelenlegi tanulmányaim Portugáliában is inkább ehhez a területhez köthetők – sosem fogom megbánni, hogy nemzetközi tanulmányok szakon tanultam, és ezt bátran ajánlanám bárki másnak is.

Mi motivál a hétköznapokban?
A jövőben szívesen lépnék kutatói pályára, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem kevés munkát és alázatot igényel. A mindennapi motivációt az nyújtja számomra, hogy minden nehezebb feladat megoldása és minden újabb elolvasott tanulmány közelebb visz a kitűzött célomhoz.

x