Tremmel Barbara 2018. november 21.

Tremmel Barbara, pszichológia szakos hallgatónk elnyerte a Pázmány BTK által alapított, kimagasló teljesítmény támogatása céljából létrehozott, kiemelkedő sportolói tevékenységért járó kari ösztöndíjat.

Miért a Pázmányt választottad?
Pszichológiát szerettem volna tanulni, s körülnéztem, hogy Pesten melyik egyetemeken van rá lehetőség. Majd körbe kérdezősködtem ismerőseim körében is, hogy ki mit tud a pesti képzésekről, és mikor a Pázmányról meséltek, s amiket, pontosan mindig is így képzeltem el számomra az ideális egyetemet. Vannak lehetőségeink Erasmussal külföldön tanulni, megfelelő képzésben részesülhetünk, s mindezek mellett nagyon baráti, jó a közösség, társaság, ami nálam nem utolsó sorban fontos.

Mit sportolsz és mióta?
Már kiskorom óta sportolok, több sportágban is kipróbáltam magam, úsztam, teniszeztem, de ami talán mindig is a legközelebb állt a szívemhez az az atlétika, amit az általános iskola felső tagozatában kezdtem. Az atlétika minden versenyszámában kipróbáltam magam, de gerelyhajításban emelkedtem ki a legjobban versenytársaim közül, s így lettem gerelyhajító.

Hogy fér meg egymás mellett a tanulás és a sport?
Már az ókori görögök is úgy tartották, hogy az embernek három alkotó része van: test, szellem, lélek. Arra kell törekednünk, hogy ez a három rész harmóniában, azaz egyensúlyban legyen egymással. A fizikai és szellemi munka a lehető legjobban egészíti ki egymást. Az év elején igyekeztem tudatosan úgy felvenni a tárgyaimat, hogy a délutáni edzéseimmel ne ütközzenek. A sport segítségével megtanultam beosztani az időmet, és azt, hogy nem érdemes semmit sem halogatni.

Melyik az a tulajdonságod amit a legjobban tudsz hasznosítani az egyetemen?
Mindig azt mondják, hogy nagyon tudok küzdeni, a cél érdekében képes vagyok mindent alárendelni. Bízom benne, hogy az egyetemi nehézségeken is sikeresen át fogom küzdeni magam. Ezenkívül a sport segít megtanítani, felkészülni bizonyos helyzetekre, s remélem ezt kamatoztatni tudom vizsgaidőszakban is.

x