Ujvári Ágnes 2018. november 8.

Ujvári Ágnes, nemzetközi tanulmányok szakos hallgatónk az oktatásért felelős miniszter által adományozott Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült.

Ha a Pázmányra gondolsz, mi jut először eszedbe róla?
A kérdésre nehéz egyetlen tényezővel válaszolnom, így inkább felsorolnám a számomra legfontosabb dolgokat. Egyrészt az elejétől fogva örültem a kisebb létszámnak, amely lehetővé tette az oktatók és a hallgatók közötti személyes viszony kialakítását - ez és a tanárok elhivatottsága nagyon megkönnyítette az egyéni fejlődésemet. Másrészt megismerhettem olyan személyeket, akik a mai napig fontosak számomra - ezt is részben a családias légkörnek köszönhetem. Harmadrészt már az első évben csatlakoztam a Pázmány Ostrakon hallgatói öntevékeny körhöz, amelyen belül aztán több mint 2 éven át elnöki pozíciót tölthettem be. Publikációinkon és szervezett előadásainkon keresztül nem csak értékes tudást, de rengeteg egyéb tapasztalatot is szerezhettem. Így összegezve számomra a segítőkész légkör, a minőségi oktatás és a fejlődési lehetőségek jutnak először eszembe a Pázmányról.

Melyik az a tulajdonságod, amelyet a legjobban tudsz hasznosítani az egyetemen?
Alaposnak és kitartónak tartom magam. Ezekre volt a legnagyobb szükségem a tanévek során, mivel az oktatóink nem csak a tananyag tényszerű közlését várják el - a kiemelkedő teljesítményhez elengedhetetlen a kritikai gondolkodás, a megfelelően közölt és alátámasztott egyéni vélemény is.

Mi az a legfontosabb dolog/érték, amit az egyetemen töltött évek alatt tanultál meg?
A Pázmányon meg kellett tanulnom az egyensúlyt aközött, hogy ugyan "mindig van jobb és alaposabb munka", de az élet sokszor úgy hozza, hogy az ember nem tudja a maximumot nyújtani - ezeket a helyzeteket el kell fogadni. Ettől függetlenül azonban továbbra is törekedni kell a jobb és alaposabb munkára, és ehhez alázatra van szükség.

Mik a terveid a jövőre nézve?
A mesterszak befejezése után szeretnék egy ideig a munkára koncentrálni, tapasztalatokat szerezni és közben elmélyíteni a tudásomat azokon a területeken, amelyek az egyetemi évek alatt felkeltették az érdeklődésemet; például a multikulturális társadalmak kihívásai vagy a kortárs biztonságpolitikai trendek területén. Családcentrikus vagyok, így a karrierépítést szeretném korai családalapítással összehangolni, de amint időm engedi, szeretném elvégezni a doktori iskolát is.

x