Elő-alkalmassági vizsga

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Vitéz János Tanárképző Központ (2500 Esztergom, Majer I. u. 1–3.)

A vizsgák kezdési időpontja: 12.30 óra

A tanító és óvodapedagógus (BA) alapszakokra kötelezően előírt alkalmassági vizsga részei:

  • beszéd-kommunikáció,
  • ének-zene,
  • testi-egészségi.


Az alkalmassági valamennyi jelentkező számára a testi-egészségi alkalmasság vizsgálatával kezdődik, ezért kérjük, hogy sportfelszerelésükkel egyetemünk tornaterme előtt (323. sz. terem) 12.15 órakor gyülekezzenek. Testi-egészségi alkalmassági vizsgálatra kérjük, hozza magával a családorvosa által aláírt, egészségi alkalmasságára vonatkozó igazolást.

A testi-egészségi vizsgálatot követően tetszőleges sorrendben vegyen részt a beszéd-kommunikáció és az ének-zenei vizsgálatokon. Az ének-zene, a beszéd-kommunikáció alkalmassági vizsgák pontos terembeosztásáról a vizsga napján, egyetemünk aulájában elhelyezett hirdetőtábláról tájékozódhat.

Az ének-zene, beszéd-kommunikáció, testi-egészségi alkalmassági vizsgák követelményrendszeréről a felvi.hu-n található részletes leírás.

Részvétele az elő-alkalmassági vizsgán önkéntes.

Sikeresen teljesített elő-alkalmassági vizsgát követően a májusi kötelező alkalmassági vizsgán nem kell megjelennie, csupán jeleznie felénk a sikeres elő-alkalmassági tényét. Sikertelen elő-alkalmassági vizsga esetén még módja lesz a májusi alkalmassági vizsgán teljesíteni az előírt követelményeket. Az elő-alkalmassági vizsgára hozza magával személyi igazolványát.

Az elő-alkalmassági vizsga eredményéről írásban tájékoztatjuk Önt a vizsgát követő hét folyamán.

Jelentkezési lap →

x