Programjaink középiskolásoknak

Élmény és tudomány

Minden évben csatlakozunk a Kutatók éjszakája országos tudománynépszerűsítő programhoz. Az érdeklődők előadásokon, workshopokon nyerhetnek bepillantást a bölcsészeti és társadalomtudományok világába. A programot a járványügyi helyzettől függően hagyományos módon vagy onlinetartjuk meg.


Hogy sikeres legyen az érettségi…

Nyelvi előkészítő tanfolyam 2 nyelven és 2 helyszínen emelt szintű érettségihez. Akár online 3 hónapos intenzív formában. Januártól szándékozunk indítani.


Kutass és tapasztalj!

A Sodalitas Junior a Pázmány BTK tehetséggondozási programjába való bekapcsolódás lehetőségét nyújtja.

  • Egyetemi kutatásban való részvétel
  • OKTV versenyre való közös felkészítés az adott középiskolával együttműködve
  • Pázmány Campus Junior Egyetem nyáron (Esztergom)


A Pázmány Péter Katolikus Egyetem eleve azzal a céllal jött létre, hogy egy új szellemi elitet neveljen ki és bocsásson pályára. A felsőoktatás napjainkra azonban szükségessé tette a személyre szabott foglalkozásokat és a tehetséges fiatalok kiemelését. A PPKE BTK Sodalitas tehetséggondozási programja ennek a felismerésnek köszönhetően jött létre és kíván lehetőséget nyújtani azoknak a diákoknak, akik akár a tudományos (Studium alprogram, Scriptorium alprogram), akár az alkotói pályán (Kreatív írás alprogram) képzelik el jövőjüket. A komplex tehetséggondozási programnak nemcsak az a célja, hogy a hallgatók külön foglalkozásokon vegyenek részt, felkészülve a – számukra kötelező – OTDK-n való részvételre, hanem az is, hogy felismerjék: egy közösséghez, egy cohorshoz, egy társasághoz tartoznak. A tehetséggondozási programban részt vevők természetesen nem csak kötelezettségekkel bírnak, hanem jogokkal és lehetőségekkel is: nagyobb eséllyel nyújthatnak be tudományos ösztöndíj iránti kérelmet, mint társaik; részt vehetnek különböző, tanrenden kívüli foglalkozáson és esélyük nyílik arra, hogy más, országos jelentőségű programokba is bekapcsolódhassanak. A Sodalitas tehetséggondozási program a középiskolai tehetségek felkutatásával és a programokba bevonásával is foglalkozik. Országos versenyek és pályázatok koordinálásával, a tehetséges és érdeklődő fiatalok számára jelenléti, vagy online foglalkozások tartásával igyekszünk felkészíteni őket a majdani egyetemi programokra.


Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi
verseny

A versenyre 11. és 12. évfolyamos tanulók  jelentkezhetnek, akik az irodalom és a történelem mellett a nemzetközi tanulmányok és a régészet iránt érdeklődő diákok is összemérhetik tudásukat.

További információ →

x