Pszichológia BA

Pszichológia Intézet
Intézetvezető: Dr. Hámori Eszter, habil egyetemi docens
Szakfelelős: Dr. Berán Eszter, PhD, egyetemi adjunktus
Titkárság: 1081 Budapest, Mikszáth tér 1., IV. em. 411.
(A telephely térképen IDE kattintva tekinthető meg.)
Telefon: +36 1 327 5929
E-mail: pszichologia@btk.ppke.hu

 

Tantervek→


Szakképzettség megnevezése: viselkedéselemző
Képzési idő: 6 félév

A képzésről

Célunk olyan alapképzés nyújtása, amely során a végzett szakember ismereteket szerez a pszichológia alaptudományi területeiről, és betekintést nyer a pszichológia alkalmazási területeibe. A képzés a szakterület gyakorlati és elméleti művelésének megkezdéséhez elengedhetetlen alapfeltételeket garantál, de mind a gyakorlati alkalmazás, mind az elméleti tevékenység folytatása további rendszeres tanulmányokat igényel.
A tudományos és oktatómunkára való felkészítés mellett korszerű és hatékony gyakorlati tevékenységre is képezzük a hallgatókat. Ez utóbbi megvalósulásához fontosnak tartjuk olyan szintű pszichológiai (diagnosztikai és intervenciós) eszköztár elsajátítását, amely a kezdő szakembert alkalmassá teszi arra, hogy a szakpszichológusi irányítás mellett hatékony gyakorlati tevékenységet végezzen. Az alapszak minden hallgató számára egységesen a társadalomtudományi, orvostudományi és módszertani kiinduló ismeretekre építve általános-, fejlődés-, személyiség- és szociálpszichológiai stúdiumokat tartalmaz.

Kinek érdemes jelentkezni?

Olyan érettségizett fiatalokat várunk, akik számára egyaránt fontos a pszichológia elméleti ismereteinek és az alkalmazott ágakban a jártasságok megszerzése.

Szakmai gyakorlat

Képzésünk nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatokra, szorosan együttműködik olyan intézményekkel, amelyekben a hallgatók tapasztalatot szerezhetnek a különböző ágazatokban tevékenykedő pszichológusok feladatairól. A nyári gyakorlat elvégzése a diploma kiadásának a feltétele.

 

2019.05.20

x