Szolgáltatások

 


 

Életvezetési Tanácsadó Központ

Pszichológusokból és kortárs segítőkből álló csapatunk fő célkitűzése a hallgatók életvezetési problémáiban való segítségnyújtás, de tevékenységünk részét képzi önismereti társasjátékok (Dixit, Identity) szervezése és vezetése, valamint a pszichológiai témájú előadások (PszicHétfő) rendezése.

Mindannyiunk életében vannak pillanatok, mikor elbizonytalanodunk, hogy helyes úton járunk-e, vagy éppen felismerjük, hogy szeretnénk változni, változtatni, fejlődni, továbblépni, megoldást találni problémáinkra, ezzel jobbá tenni életünket.

Pszichológusokból és kortárs segítőkből álló csapatunk elkötelezett hittel dolgozik azon, hogy segítő kezet nyújtson minden olyan hallgatónak, aki egyedül érzi magát az egyetem útvesztőiben, vagy éppen támogatásra, iránymutatásra van szüksége élete egy adott területén. Hisszük, és tudjuk, hogy együttes erővel könnyebben megtaláljuk a válaszokat a kérdésekre!

Fordulj hozzánk bizalommal!

Vissza ↑


Pszichológiai tanácsadás 

Ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed fölött a hullámok, ha elbizonytalanodtál, hogy jó úton jársz-e, ha nem tudsz egyedül megbirkózni a problémáiddal, és szeretnél tanácsot kérni ügyes-bajos dolgaidat illetően, akkor keress minket bátran!

Az, hogy valaki pszichológushoz fordul, gyakran nehéz és hosszadalmas döntés eredménye. Gyakori tévhit sajnos, hogy pszichológushoz csak azok járnak, akik „betegek”, vagy akikkel „nem stimmel valami”. Ez nem igaz. Hiszen mindannyiunk életében vannak időszakok, mikor egyedül képtelenek vagyunk megbirkózni bizonyos nehézségekkel, és szükségünk van valakire, aki segít, iránymutatást ad. Ha valaki már felismerte, hogy egyedül nem képes megküzdeni a lelki konfliktusaival és szakember segítségét kéri, az már az első lépés a probléma megoldása felé.

A megoldás már ott él benned, melyre közös erővel rá fogunk találni!

Ha szeretnél egy magasabb önismereti szintre lépni, ha szeretnéd megtalálni a kiutat egy megoldhatatlannak tűnő helyzetből egy boldog, kiegyensúlyozott élet reményében, akkor keress minket bizalommal!

A tanácsadás ideje: Hétfőtől péntekig előzetes időpont-egyeztetés alapján!

Helyszíne:

– Budapest, Mikszáth tér 1., Sophianum 313., Diáktanácsadó

 A pszichológiai tanácsadás a PPKE hallgatói számára ingyenes, és teljes diszkréció mellett veheted igénybe!

Pszichológusok: Molnár Anett, Novák Szilvia

Vissza ↑


Kortárs Tanácsadás

A „kortárs" szó arra utal, hogy Veled egykorúak vagy nálad kicsit idősebb – még a pszichológiai szakképesítés előtt álló – hallgatók segítenek Neked.

Mi egy pszichológia szakos hallgatókból álló önkéntes csapat vagyunk, és azért tevékenykedünk, hogy szolgáltatásainkkal segítsük hallgatótársaink életét. Azon dolgozunk, hogy színesebbé varázsoljuk hétköznapjaidat, és szeretnénk, ha minden hallgató számára adott lenne a lehetőség, hogy szükség esetén segítséget kérhessen! Kortárs segítőként segítő beszélgetést nyújtunk a hozzánk fordulóknak. Ezenkívül közösségi programokat szervezünk, mint például ön- és társismereti társasjáték (Dixit, Identity) esteket és pszichológiai témájú előadásokat (PszicHétfő). Emellett részt veszünk még pázmányos nyílt napokon és továbbtanulási börzéken.

Mi az a kortárs tanácsadás?

Bárki jelentkezhet hozzánk segítő beszélgetésre, aki úgy érzi, hogy elakadt valamiben, hogy szüksége lenne segítségre, vagy kérdései vannak, amikkel nem tudja kihez is fordulhatna, és szeretne egy lépést tenni a megoldás felé vezető úton.

Bizalommal fordulhatsz hozzánk, hiszen szakmai tudásunk mellett még egy fontos jellemzőnk van, hogy Veled egyidősek vagyunk, így pontosan tudjuk, milyen is egy huszonéves egyetemista bőrében lenni. Éppen erről szól a kortárs segítés.

Bármilyen kicsi vagy nagy a problémád, bármilyen szakos vagy, bármilyen a tanulmányi eredményed, mi mindenképpen szívesen fogadunk!

Szolgáltatásaink teljesen ingyenesek, a kortárs segítőket titoktartás köti, így teljes bizalommal fordulhatsz hozzánk!

Tevékenységünket pszichológus szakemberek támogatják szupervízióval.

Ha hozzánk kopogtatsz be, biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz egyedül a problémáiddal!

Hol találhatsz meg minket?

A tanácsadásra a kortarstanacsado@gmail.com e-mailcímen lehet időpontot kérni, de bármilyen kérdéssel nyugodtan kereshetsz minket!

Ezenkívül elérhetőek vagyunk Facebook oldalunkon keresztül.

A kortárs segítők csapatával ide kattintva ismerkedhetsz meg részletesebben, ahol egyénenként bemutatkozunk, itt egyéni időpontkérésre is van lehetőség, ha már eldöntötted, hogy kihez szeretnél fordulni.

Vissza ↑

 

Pázmány Kártya

Egyetemünk által bevezetett Pázmány Kártyaprogram keretében minden je­len­legi és egykori hallgatónk, valamint ok­ta­tó, nem ok­ta­tó mun­ka­tár­sunk jo­go­sult kártyaigénylésre, mely té­rí­tés­men­te­sen igényel­hető.

A Pázmány Kártyatulajdonosok szá­má­ra le­he­tő­ség nyílik a Pázmány Kártya­partnerek által kínált kedvezmények igénybevételére.

További információ →

Vissza ↑

 

Tutor program

A Hallgatói Önkormányzat egyik kiemelt programja a Tutor-program, mely az elsőéves hallgatók mentorálását célozza meg, különös tekintettel az egyetemi ügyintézés nehézségeiben való eligazodásra, illetve a pázmányos közösségi életbe való beilleszkedésre.

A Tutorok felsőbb éves, tapasztalt egyetemisták, akik legjobb tudásuk szerint igyekeznek az újdonsült hallgatókat bevezetni az egyetemi életbe. Minden gólya saját Tutort kap, aki augusztus folyamán keresi majd fel a hallgatót a felsőoktatásba való jelentkezés során megadott e-mail címen, illetve Facebookon.

Az újonnan felvett hallgatók kérdéseiket addig is feltehetik a számukra létrehozott Facebook csoportban, illetve az azon belül megtalálható szakos csoportokban, továbbá bizalommal fordulhatnak a Hallgatói Önkormányzathoz a hok@btk.ppke.hu e-mail címen, vagy a Facebookon

Vissza ↑

 

Hallgatói postafiók

Tanulmányaid megkezdésével párhuzamosan elektronikus postafiókot is biztosít az egyetem számodra. Az elektronikus postafiókhoz tartozó e-mail címet az egyetem hivatalos e-mail címnek tekinti, azaz elektronikus formában elsődlegesen erre az e-mail címre fogja eljuttatni a tanulmányaiddal kapcsolatos információkat. Éppen ezért fontos, hogy gyakran nézd és használd.

Hallgatói tájékoztató levél →

A hivatalos hallgatói e-mail címed a következőképpen épül fel: vezeteknev.keresztnev@hallgato.ppke.hu (több névegyezés esetén egy számmal is kiegészülhet az e-mail cím, pl. vezeteknev.keresztnev.1@hallgato.ppke.hu)

Nem utolsó sorban pedig ennek segítségével tudsz csatlakozni az egyetemi wifi hálózathoz.

Wifi – Eduroam beállítása desktop gépen →
Wifi – Eduroam beállítása mobil készüléken →

PPKE Info →

Vissza ↑


Egyetemi Lelkészség

Az egyetemi lelkészség elérhetősége, programjai a 2019–2020-as tanévben

Szeretettel várunk Benneteket beszélgetésre a lelkészségi szobába!

Nyitva tartás:

 • PPKE JÁK: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 28., 29-es szoba.
  Szerdán: 14.30–16.30
 • PPKE ITK: 1083 Budapest, Práter utca 50/a, 215-ös szoba.
  Szerdán: 10.30–12.00
  Csütörtökön: 14.30–16.00
 • PPKE BTK: Sophianum (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1.), első emelet 101. Bieder tárgyaló
  Kedden: 15.30–17.15


Misék:

 • ITK: Kedden 13.30 órakor, szerdán 12:10 órakor
 • JÁK: Csütörtökön 12.30 órakor


Részletekért és új programokért figyeld a külön hirdetéseket!

Tevékenységek / amit csinálunk:

 • Heti hittan
 • Karitatív tevékenység, betegek meglátogatása
 • Készülés a szentségek felvételére (keresztelés, bérmálás, első áldozás)
 • Lelkigyakorlatok és táborok


Részletekről és új programokról külön hirdetésekben tájékoztatunk!

Egyetemi lelkész és elérhetősége:
Ft. Caprioli Alessandro
Telefon: 06208280144
E-mail: geremia31@gmail.com 

Vissza ↑


Budapest - Sophianum

Ficzak kávézó

Nyitva:

 • hétfő–péntek: 8.00–16.00
 • szombat: 8.00–14.00

 

Diáktanácsadó 

Lásd fent ↑


Tanszéki könyvtárak:

 • Nemzetközi és Politikatudományi Intézet
 • Pszichológiai Intézet
 • Szociológiai Intézet
 • Régészettudományi Intézet?


Vissza ↑


Budapest - PPKE Z épület

Feltöltés alatt.

Vissza ↑


Esztergom – Iohanneum

TÉKÁ Klub, büfé →

Számítógépterem →

Vissza ↑

 

2020.07.29.

x