Idén is Mozdult a Pázmány 2011. május 24.

A tavasz legnagyobb hallgatói rendezvénye volt a tavaly első ízben megrendezett Mozdul a Pázmány. Az idei alapkoncepció a szakok közötti versengésre épült. A 100 000 Ft értékű szakestszervezési keretért végül 10 szak szállt harcba, hogy összemérje tudá

A tavasz legnagyobb hallgatói rendezvénye volt a tavaly első ízben megrendezett Mozdul a Pázmány. Az idei alapkoncepció a szakok közötti versengésre épült. A 100 000 Ft értékű szakestszervezési keretért végül 10 szak szállt harcba, hogy összemérje tudását a különböző ügyességi feladatokban.

A legnépszerűbb versenyszámnak a régi majálisok hangulatát idéző főzőverseny bizonyult. A szervezők örömmel nyugtázták, hogy számos oktató is kivette a részét a feladatokból. A főnyereményt végül megosztva az anglisztika és a kommunikáció és médiatudomány szak nyerte. Utóbbi pedig a Mozdul a Pázmány idei focikupáján is elvitte a pálmát, megvédve ezzel tavalyi címét.

A mindig felhőtlen hangulatú táncház, Lackfi János régi Irodalmi Szauna esteket idéző születésnapi kötetbemutatója is emelte a rendezvény fényét. A hallgatók pedig egy kis ízelítőt kaphattak a középkori harcművészeti technikákból az Új- és Legújabbkori Történelem Tanszék jóvoltából.

A fő programpontok mellett számos csoport is bekapcsolódott a Mozdul a Pázmány tematikájába. Így Karunkon először rendeztek sütiversenyt, valamint ismét találkozhattunk a Szósz fiataljaival a már jól ismert Frizbifoci keretében. Az Életpálya Tanácsadó Iroda munkatársai pedig a szakos verseny egyik állomásaként próbálták felkészíteni a hallgatókat a rájuk váró feladatokra.

 

 

Az est idén is könnyűzenei programmal zárult. Az egykori medence helyén a tavalyi Pázmányos Bandák Csatája verseny győztese, a 3DO+ lépett fel, majd őket váltotta a tört ütemek kedvelőinek szánt Fake Noise dubstep formáció. Eközben a Peregrinus étteremben és a Hallgatói Klubban a Pázmányos bulik házigazdája Juhász Laci pörgette a korongokat, majd a hazai hip-hop kultúra meghatározó csapata az Annimal Cannibals ezúttal nem a mikrofonok, hanem a dj pult mögött mutatkozott be. Karunk egykori hallgatója Karányi Dani alkotói szabadságát megszakítva engedett a szervezők kérésének és két órán át egy exluzív dj szettel szórakoztatta a közönséget. A fellépők sorát végül három székesfehérvári drum ’n’ bass lemezlovas, név szerint Lada, Phone és Details zárta.

A nyári időjárást és hangulatot idéző estén végül több mint félezer hallgató látogatott el a Campusra, hogy a szorgalmi időszak hajráját kipihenje. A visszajelzések alapján minden résztvevő remekül érezte magát, a színes programok között mindenki megtalálta a kedvére valót, s nem mellesleg öröm volt látni, hogy az oktatók és hallgatók a tanórai kereteken kívül is képesek együttműködni.

x