Stratégiai partnerség pályázati felhívás 2020. szeptember 17.

Stratégiai partnerség a digitális oktatási készség fejlesztése érdekében a felsőoktatás területén

Tisztelt Oktatók!

A COVID-19 járvány alapvető hatással van az oktatás és a képzés területére is. Ilyen kivételes körülmények között az Erasmus+ programnak még nagyobb szerepe van az ezeken a területeken megvalósuló innovációk elősegítésében, valamint a személyes, a szociálpedagógiai és a szakmai fejlődési lehetőségek megteremtésében.

Ennek érdekében az Erasmus+ 2020-ban rendkívüli támogatást nyújt a COVID-19 helyzet nyomán létrehozott stratégiai partnerségek (Strategic Partnership in Response of the COVID-19 Situation) elnevezésű pályázattípusban az alábbi célokkal megvalósuló projekteknek:

Stratégiai partnerség a digitális oktatási készség fejlesztése érdekében a felsőoktatás területén

A felsőoktatási szektorban 765 295 € áll rendelkezésre a nyertes projektek támogatására.

E projektek célja az oktatási és képzési rendszerek olyan eszközökkel való erősítése, amelyek segítségével meg tudnak birkózni az online és távoktatásra történt közelmúltbeli hirtelen átállás kihívásaival, többek között a tanárok számára nyújtott támogatás által digitális kompetenciáik fejlesztésében, valamint a tanulási lehetőségek befogadó jellegének megőrzésével.

A projektek az alábbiakra fókuszáljanak:

Az online, a kevert és a távoktatás, valamint a tanulás kialakításának támogatása; a minőségi inkluzív digitális oktatás megteremtése érdekében a tanárok, oktatók digitális pedagógiai kompetenciájának fejlesztése; minőségi digitális tartalom (pl.: innovatív online források és eszközök) kialakítása és/vagy használata.

A pályázati felhívás a Tempus Közalapítvány honlapján elérhető itt.

A rendkívüli stratégiai partnerségek benyújtásához szükséges pályázati űrlapok elérhetők itt.

A sikeres pályázás érdekében a Tempus Közalapítvány online pályázatíró szemináriumot szervez pályázóinak.

Időpont: 2020. szeptember 22. kedd, 09:00-13:30

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, amit IDE kattintva tehet meg!

A regisztráció határideje: szeptember 20. 23:00 óra

A rendezvény a Zoom felületen valósul meg, amelyhez a szükséges technikai információkat a regisztrációt követően küldjük el a jelentkezőknek.

x