Egyéb segédletek

Hogyan használd ugródeszkának a kötelező szakmai gyakorlatot?

A KERKOM cégvezetője, Tóth Mihály 9 lépésben megmutatja.

Milyen a jó kísérőlevél?

Miért kell ezt is elküldenünk az önéletrajz mellett? Mi legyen benne? – A Profession.hu tippjei.

Kettős teher alatt: Miért érdemes tanulás mellett munkát vállalni?

Bölcskei Mónika, HR tanácsadó. Forrás: HVG Karrier Plusz 2009

Mi áll a fiatalok foglalkoztatási adatainak növekedése mögött?

A hazai munkanélküliség korosztályi eloszlása valóban torz, ahogy ezt számos statisztikai adat is alátámasztja. A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata ezért érdeklődéssel fogadja a szakfőiskolai rendszer megteremtésének szándékát - olvasható közleményükben.

Jó tanácsok és buktatók a szakmai gyakorlatra jelentkezésnél

Friss diplomásként éppen az álláshirdetéseket böngészi, hogy elkezdhesse megvalósítani álomkarrierjét? Attól tart, hogy nincs megfelelő tapasztalata a kezdéshez? Ebben az esetben egy külföldi szakmai gyakorlat lehet a megoldás.

Gyakornoki foglalkoztatás

Sok diák úgy érzi, a 22-es csapdájába kerül akkor, amikor elindul az álláskeresés rögös útján. A felsőoktatásban töltött küzdelmes évek után sokan úgy érezhetik, számukra megérdemelt "jutalom" a jó állás, a szakmai fejlődés és a felfelé ívelő karrier.

Az önéletrajz készítés 13 mesterfogása

Az önéletrajz célja, hogy a leendő munkaadó figyelmét magunkra irányítsuk és behívjon egy interjúra. Ezért feltétlenül ki kell tűnnie a CV halmazból valamivel.

A szakmai gyakorlat alapvető feltétele lett az elhelyezkedésnek

A Diplomás pályakövetés 2009-2010 című kutatás szerint a frissdiplomások 40 százaléka már dolgozik a diploma átvételekor, de sokkal nagyobb hányaduknak van munkatapasztalata.

A diákmunkánál kezdődik az álomkarrier?

A nyár kezdetével felpörgött a diákmunka-vállalás. A legtöbben a megélhetés biztosításáért dolgoznak, de elméletben bizonyos munkáknál már a karrierépítéshez is lendületet adhat a korán szerzett tapasztalat.

Öt dolog, amibe belebuknak a pályakezdők

A pályakezdők sok esetben téves elképzelésekkel vágnak neki a karrierépítésnek.
x