Szakmai gyakorlat eljárási rendje

Kedves Hallgatók!

Itt találjátok a szakmai gyakorlat elvégzéséhez és elfogadtatásához szükséges alapvető irányelveket és formanyomtatványokat. Gyakorlatotok megkezdése előtt egyeztessetek a tanszékkel, vagy nézzétek meg a Szakspecifikus követelmények menüpontot az egyes szakokra vonatkozó egyéb elvárások és dokumentumok miatt.

Amennyiben olyan cégnél szeretnétek elvégezni a szakmai gyakorlatotokat, amely jelenleg még nem áll szerződésben a Karral, és a szakmai gyakorlat ideje meghaladja a hathetes időtartamot, úgy a fogadó intézettel együttműködési megállapodást kell kötni.
Együttműködési megállapodás a befogadó fél kezdeményezésére abban az esetben is köthető, amennyiben a szakmai gyakorlat ideje nem haladja meg a fenti időtartamot. A jelenleg érvényben lévő szerződések listáját itt találjátok.

A gyakorlóhely megfelelőségét, illetve alkalmasságát a szakmai gyakorlatért felelős oktató vagy az intézetvezető ellenőrzi, engedélyezi. (Az engedély/igazolás formátumát lásd lent!) A jóváhagyó aláírást követően az intézet jelzi az Oktatáskoordinációs Osztály (OKOSZ) kijelölt munkatársának, hogy mely hallgató, mely intézettől és hol szeretné a szakmai gyakorlatát tölteni. A fogadóhellyel történő kapcsolatfelvétel, valamint a szerződéskötés előkészítése az OKOSZ feladata.

A szakmai gyakorlat végeztével a gyakorlóhely képviselője a gyakorlat teljesítéséről szóló igazolást tölt ki. (Az engedély/igazolás formátumát lásd lent!)
Figyelem! A szakmai gyakorlatról szóló igazolás bemutatásának és leadásának elmulasztása a szakmai gyakorlat teljesítésének megtagadását jelentheti!

A gyakorlat befejeztével a szakmai gyakorlat igazolásához közzétett formanyomtatvány oktatói aláírással ellátott eredeti példányát a hallgató köteles leadni az Intézetben. Az igazolás és az előzetes engedély ellenőrzését követően az Intézet továbbítja azokat a Tanulmányi Osztályra.

Ha bármi kérdésetek van a szakmai gyakorlattal, a már leszerződött cégekkel, a papírmunka részleteivel kapcsolatban, keressétek Mayer Juditot a mayer.judit@btk.ppke.hu e-mail címen vagy a 06 26 375 375 telefonszám 2709-es mellékén.

 


Engedélyigazolás

x