Sodalitas

Tájékoztató a SODALITAS tehetséggondozási programról

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara biztosítani kívánja azt, hogy a tantervben szereplő képzési lehetőségeknél többre vágyó tehetséges hallgatók lehetőséget kapjanak tudásuk bővítésére és elmélyítésére, valamint az általuk választott témában való kutatásra. A program közösségként és társaságként fogja össze a hallgatókat és azokat az oktatókat, akik segítik a hallgatók önképzését és a tudományos életbe való bekapcsolódását. Azért választotta a Tehetségtanács, a program létrehozója és vezetője a SODALITAS nevet, hogy ezt az összetartozást kifejezze.

A hallgatók véleménye a programról:

"A Sodalitas Tehetségprogram nem csak egy lehetőség a fejlődésre, hanem egy olyan szellemi közösség, aminek részese lenni megtiszteltetés."

„A Prezentációs technikák 1-2. kurzusokon olyan információkat és képességeket (elméleti és gyakorlati tudást egyaránt) szerezhettünk, melyek a mintatantervből hiányoznak, viszont véleményem szerint rendkívül sokat hozzáadtak egyéni szakmai fejlődésünkhöz."

„Óriási mértékben segítette a program a szakmai fejlődést, úgy érzem az induló kutatók között a legjobb előadók sorába kerültünk."

„Elsajátíthattam a retorika alapjait, így megtettem az első lépést afelé, hogy egy nap jó előadóvá váljak."

„Új területeket ismerhettem meg, bepillantást nyerhettünk nagy kutatásokba."

x