Lásd, ne csak nézd a sorozatokat! 2021. szeptember 8.

A Pázmány Junior Egyetem bemutatja: Filmsorozatok kés alatt

Mindennapjainkat át-meg átjárják a filmekben látható történetek, amelyek egészen hálószobánkig férkőznek. Sorozatok és filmhősök között élünk. Címek, szereplők, fiktív hősök és antihősök válnak igazodási pontokká, és befolyásolják észrevétlenül világlátásunkat. Az iparág és alkotásai globálisan több embert érnek el, mint az egészséges ivóvíz, és bevételei vetekednek a multinacionális gyógyszergyárakéval.

De hogyan látja mindezt egy szociológus, egy pszichológus, egy irodalmár vagy éppen egy filmesztéta? Hogyan ragadja meg a filmsorozatok globális valóságát a humántudományok művelője?

A Pázmány BTK Junior Egyeteme és oktatói arra tesznek kísérletet, hogy sajátos, bölcsészeti és társadalomtudományi szemszögből mutassák be mindezt. Oktatóink az októbertől májusig tartó, középiskolai csapatversennyel egybekötött interaktív előadássorozaton darabokra szedik, majd saját tudományterületük szerszámkészletével összerakják a filmsorozatok világát: ki pszichológiai, ki történelmi, ki szociológiai vagy épp művészettörténeti szempontokat használ majd ehhez.

Teszik mindezt közérthetően és érdekfeszítő módon, egy nagy középiskolai pontszerző kalandjáték keretében, a Junior Egyetem előadásain. A havonta egyszer jelentkező alkalom után interaktív feladatmegoldós találkozás vár a résztvevőkre. Egy biztos, hogy egy rendkívül izgalmas és egyedi, ha úgy tetszik, pázmányos megközelítést kaphatsz a jelenleg futó és a szolgáltatók kínálatában megtalálható sorozatokról, hogy ne csak a sorozatok fogyasztója, hanem egyben szakértője is lehess!

Indulj az egyéni és csapatnyereményekért!

Ki és hogyan jelentkezhet a Junior Egyetemre?

  • középiskolák 10. és 11-es tanulóit várjuk
  • ötfős csapatok nevezhetnek. A csapatok összeállítását intézményvezetők vagy a kapcsolattartással megbízott pedagógusok végzik.
  • nem muszáj mind a 10 alkalommal beszállni a kalandjátékba, de előnyt élvez az a csapat, amelyik kitartóan velünk van, hiszen ők több pontot gyűjtenek.
  • egy iskolából több csapat is érkezhet!
  • nem kell minden alkalmon a teljes csapatnak jelen lennie, de minimum 2 fő szükséges. Csapattagok az év során a kalandjátékban maradáshoz csak legfeljebb 3 alkalomról hiányozhatnak.

Teljes játékszabályzat és jelentkezési ív →

Jelentkezni e-mailben, az intro@btk.ppke.hu címen lehetséges szeptember 24-ig az 1. számú melléklet aláírt, szkennelt változatával.

Jelentkezz a Junior Egyetemre és válj a sorozatok szakértőjévé!
x