Újlatin nyelvek és kultúrák 2016. február 15.

Mesterkurzusok a Romanisztikai Intézetben

A Neolatin nyelvek és kultúrák - mesterkurzusok a PPKE BTK Romanisztikai Intézetében című kéthetes programunkon szeretettel várjuk a középiskolai olasz-, francia- és spanyoltanár kollégákat. Számukra a PPKE BTK Tanárképző Intézetével közösen továbbképzési krediteket is tudunk ezért adni, amennyiben részt vesznek a meghívott olasz, francia és spanyol professzorok előadásain kívül 2016 tavaszán egy szakmai napon, ahol pedagógus és didaktikai szakmai továbbképzést kapnak a Kar oktatóitól.

A pedagógusok továbbképzésének rendszerét a többször módosított 277/1977 (XII.22) Kormányrendelet szabályozza. A rendelet szerint a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak hét évente 120 kredit értékű továbbképzésen vagy azzal egyenértékű szakmai munkában kötelesek részt venni, ahol a kredit érték a megfelelő számú 45 perces óráknak felel meg.
A rendelet 5.§ (3)d bekezdése rendelkezik arról, hogy továbbképzési kötelezettségük 25%-át teljesíthetik 5-30 órás nem akkreditált tanártovábbképzések keretében. Ennek teljesítését a továbbképzés szervezője, a PPKE BTK Romanisztikai Intézete állítja ki.

A kurzus érvényes elvégzéséhez elengedhetetlen a részvétel február 17. és március 10. között az előadásokon valamint a későbbi szakmai napon. Ez az "alapcsomag" 14 kreditet ér.
Minden további napon részvétel további 4 kreditet ér, az összesen megszerezhető kreditek száma tehát 30.

PROGRAM:

x