Versenyt indít a Nemzeti Színház 2019. október 7.

„Szerelmes Shakespeare” címmel 15 - 25 éves fiataloknak indít versenyt a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház decemberben mutatja be a Vihar című előadást, mely Shakespeare utolsó műve. A teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello is, melyeknek - a Viharhoz hasonlóan - központi témája a szerelem.

A verseny leírása:

Készíts önállóan vagy párban egy flashmob szerű telefonos videót bárhol, ahol mások előtt népszerűsíteni tudod Shakespeare-t! Felmehetsz a Várba, vagy ki a Hősök terére, de akár szavalhatsz a 7-es buszon vagy egy folyó partján, a fantáziádra bízzuk! Hogy mely Shakespeare idézetet választod, tetszőleges!

Kedvcsinálónak elkészítettük a mi verziónkat Rácz József szníművésszel:

MailScanner has detected a possible fraud attempt from "nemzetiszinhaz.hu" https://www.youtube.com/watch?v=d3qcvOr6Sio

Az elkészült videókat, melyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram oldalára a beérkezések sorrendjében töltjük fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri - Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművészek - értékelik.

A játék időtartama: 2019. október 1. és december 1. között.

Eredményhirdetés: 2019. december 10-én!

A díjkiosztóra a Vihar premierén, 2019. december 20-án a Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor!

A közönség is szavazhat kedvencére, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a vihar@nemzetiszinhaz.hu email címre várjuk!

A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére valamint 1-1 Shakespeare ismert szövegeit tartalmazó powerbank. A 2. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére, 1 Shakespeare mondatot tartalmazó powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás a Vihar egyik szereplőjével. Az 1. helyezett nyereménye 2db repülőjegy Londonba és 2db színházjegy a Globe Színházba. Ahhoz, hogy a díjak közül bármelyik is Tiéd legyen, nem kell mást tenned, csak annyit, hogy:

Válassz egy szövegrészletet Shakespeare-től!
Készíts egy ütős videót a mobiloddal külső helyszínen, mások előtt!
Az elkészült videót küldd el a vihar@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre!
A nyertesek útiköltségét a Nemzeti Színház fedezi!

A hozzájáruló nyilatkozatokat itt találjátok!

x