Kínai gazdaság - válság vagy korrekció? 2015. szeptember 28.

A Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport első őszi workshopja a következő kérdésekre fogja keresni a választ 2015. október 5-én: Merre tart a kínai gazdaság? Véget ér-e a kínai csoda, vagy éppen hogy most kezdődik?

MEGHÍVÓ

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a következő PEACH workshopra, amelyre 2015. október 5-én, hétfőn 18:00 órától kerül sor.

Az est témája: Kínai gazdaság - válság vagy korrekció?

A nyár elején és végén két tőzsdepánik volt Kínában, a részvények árfolyamai néhány hét alatt 40%-nyit estek, s a kínai események a világ nagy tőzsdéit is megrengették. Sokan a kínai gazdaság összeomlását és egy új világválság kitörését vizionálták, a nyugati sajtó sorra gyártotta a katasztrófa-forgatókönyveket, a kínai vezetés kapkodónak tűnő intézkedéseivel sokak szerint csak rontott a helyzeten. Mi történt valójában? Merre tart a kínai gazdaság? Mit jelent az "új normális"? Véget ér-e a kínai csoda, vagy éppen hogy most kezdődik? Erről beszélgetnek az est Kína-szakértő vendégei.

Meghívott előadók:

Matura Tamás (Kína-kutató, Budapesti Corvinus Egyetem)
Pataki Sándor
(BKO Igazgató, OTP Bank Nyrt.)
Dr. Kusai Sándor(diplomata, közgazdász, volt pekingi nagykövet)

 Moderátor:

Dr. Salát Gergely (szakmai igazgató, Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport, tanszékvezető egyetemi docens, PPKE BTK Kínai Tanszék)

 

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1. Sophianum I. emelet 112.

A kutatócsoport célja a mai Távol-Kelettel foglalkozó kutatók összefogása, kutatásuk és kapcsolataik támogatása szakmai rendezvények szervezésével, fórumok biztosításával, műhelykiadványok megjelentetésével.

További információ: https://www.facebook.com/eastasiaresearchppke

 

x