PEACH: A mongol nagykövet előadása 2017. március 8.

Mongólia nagykövete hazája helyzetéről tart előadást.

MEGHÍVÓ

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja minden kedves érdeklődőt sok szeretettel vár következő PEACH előadására, amelyre 2017. március 13-án, hétfőn, 18:00 órakor kerül sor.

Az est témája: Mongólia helye a 21. századi Ázsiában

Az előadó: Őexc. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete

Az előadás nyelve: magyar

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 204-es terem

Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete magyar nyelvű előadásában a jelenlegi ázsiai geopolitikai és gazdasági folyamatokba ágyazva mutatja be hazája helyzetét, céljait, lehetőségeit. A tizenhét magyarországnyi területű, hárommilliós lakossággal rendelkező Mongólia rendkívül gazdag ásványkincsekben és egyéb természeti erőforrásokban. Az ország kiegyensúlyozott és egyanrangú kapcsolatok kiépítésére törekszik közvetlen szomszédaival, Oroszországgal és Kínával is, de deklarált célja, hogy ún. az „harmadik szomszéd" politikát követve a térség és a világ más meghatározó államaival is szoros gazdasági és politikai együttműködést alakítson ki. E törekvésben kiemelten fontos cél az Európai Unió és benne Magyarország, ami a magyar–mongol kapcsolatok számára is új távlatokat jelent.

Ez az első alkalom, hogy Mongólia nagykövete előadást tart a PPKE BTK-n. Az eseményre a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport PEACH (Pázmány East Asia Club, Hungary) keretében kerül sor.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/382211988820430/

x