PEACH előadás Hongkongról 2014. október 10.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport előadást szervez a hongkongi "esernyős forradalomról".

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a Pázmány East Asia Club, Hungary (PEACH) következő előadására, melynek témája:

Hongkong és Kína az esernyős forradalom tükrében

Előadók:

Dr. Matura Tamás (egyetemi adjunktus, École Supérieure des Sciences Commerciales d'Angers)

Dr. Salát Gergely (egyetemi docens, tanszékvezető, PPKE BTK)

Időpont: 2014. október 16. (csütörtök) 18:00

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth tér 1. II. emelet, John Lukacs terem

Az utóbbi hetekben Hongkong, az egykori brit koronagyarmat folyamatosan a világlapok címoldalán szerepelt az „esernyős forradalomnak" nevezett események miatt. Sokan az 1989-es Tiananmen téri események megismétlődésétől tartottak, egyesek az arab tavaszhoz és a színes forradalmakhoz hasonlították a mozgalmakat, s olyanok is akadtak, akik a kínai–nyugati vetélkedés egyik megnyilvánulásaként értelmezték mindazt, ami a hongkongi utcákon történt. A PEACH következő eseményének két Kína-kutató előadója a 2014. őszi hongkongi események történelmi gyökereit, okait, főbb szereplőit és várható következményeit járja körül.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/694154580674740

A PEACH rendezvények keretében különböző területek magyar és külföldi szakértői tartanak előadásokat aktuális kelet-ázsiai témákról. Az előadások nyitottak, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. További információ: https://www.facebook.com/eastasiaresearchppke.

x