PEACH: Nők, politika és demokrácia Taiwanon 2017. március 11.

A PEACH következő rendezvényén egy taiwani vendégprofesszor tart előadást.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja minden kedves érdeklődőt sok szeretettel vár következő PEACH előadására, amelyre 2017. március 20-án, hétfőn, 18:00 órakor kerül sor.

Az est témája: Nők, politika és demokrácia Tajvanon

Az előadó: Chelsea C. Chou, Graduate Institute of National Development, National Taiwan University

Az előadás nyelve: angol

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 204-es terem

2016 januárjában Tajvanon először választottak meg női politikust az elnöki pozícióra. Ázsiában nem ritkaság, hogy női politikus kerül vezető pozícióba, azonban gyakori jelenség, hogy családi kapcsolataik révén kerülnek hatalomra. Tsai Ing-wen tajvani elnök azonban nem politikus dinasztiából származik, megválasztása a tajvani demokratikus berendezkedés és az 1990-es évek óta zajló társadalmi mozgalmak sikerének bizonyítéka. Az előadás a nők társadalmi mozgalmakban és politikában betöltött szerepét tárgyalja. Ezt beszélgetés követi, amelynek keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdéseket feltenni és egyéb témákat megvitatni. Az előadás és beszélgetés nyelve angol.

Az előadó Chelsea C. Chou, aki a Tajvani Nemzeti Egyetem adjunktusa. Doktori fokozatát a Cornell Egyetemen szerezte 2011-ben. Érdeklődési területe az összehasonlító politikaelmélet, az autoriter rendszerek vizsgálata, nemzetközi kapcsolatok és a kínai politika.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1413835095356137/

x