Rónaháti Cecilia

Hivatal: Sophianum, 306-os szoba
Telefon: 06-1-235-3030/1010
E-mail: cecilia.ronahati@gmail.com 

2006-ban szerzett orientalista (tibeti) szakos bölcsész diplomát az ELTE BTK-n, ezt megelőzően 2003-ban önálló kutatásai keretében helyszíni tanulmányokat végzett Indiában (Delhi, Dharamsala).

Diplomája megszerzése után az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékének doktori hallgatójaként többek között a thaiföldi Assumption és Thammasat egyetemeken kutatott. Doktori kutatásának első eredményeit 2009-ben az ICAS konferencián a dél-koreai Daejonban hozta nyilvánosságra. A PhD fokozatot 2012-ben szerezte meg.

2010-ben a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány audiovizuális emlékgyűjtés projektjén belül a XX. Század Intézet alkalmazásában a projekt részét képező szaktanári továbbképzés oktatója, a középiskolai kiadvány szerzője.

2014-től a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának tudományos segédmunkatársa, 2015-től külső munkatársa. Az egyetemen oktatott tárgyai: kínai kultúra, bevezetés a politikatudományba, Délkelet-Ázsia története. Kutatási területe Délkelet-Ázsia politika- és társadalomtörténete, a délkelet-ázsiai nemzetek feletti szervezetek, eszmetörténet, illetve a tibeti kormányzattörténet és a buddhizmus, mint „rendszer- alkotó" tényező sajátosságai.

Publikációk

x