Rácz András

Egyetemi docens

Hivatal: Ambrosianum, 202-es szoba
Telefon: (26) 577-000 / 2932
E-mail: racz.andras@btk.ppke.hu

A budapesti Veres Péter Gimnázium elvégzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakon, Társadalomtudományi Karán pedig politikaelmélet szakon szerzett diplomát. Ugyancsak az ELTE-n védte meg történelemtudományi Ph.D.-ját 2008-ban.A graduális és doktori tanulmányok ideje alatt az Egyesült Államokban, Lettországban, Lengyelországban, Litvániában és Belaruszban vett részt hosszabb-rövidebb külföldi képzéseken.

A Teleki László Intézet Külpolitikai Tanulmányok Központjának volt tudományos ösztöndíjasa 2004 és 2006 között, majd 2007-től az újonnan megalakult Magyar Külügyi Intézet munkatársa lett. Jelenlegi fő munkahelyén, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetében 2009 óta dolgozik. Oktatási tapasztalatát a Pannon Egyetemen és a Kodolányi János Főiskolán szerezte.

 

Kutatási területe a poszt-szovjet térség államainak kül-, biztonság- és védelempolitikája, valamint a magyar kül- és biztonságpolitika. Angol, német és orosz nyelven beszél.

 

publikációs lista

 

x