Húsvéti pázmányos nemzetközis-poltudos-kínais-kelet-ázsiás adománygyűjtés 2021. március 22.

A PPKE NPI ajándékgyűjtést szervez a Szent János Kórház Covid-osztálya számára.

Ezekben és a következő hetekben éljük Magyarországon a Covid-19 járvány eddigi legnehezebb időszakát. Az egészégügyi rendszer túlterhelt, a Covid-betegekkel foglalkozó osztályok megteltek, a kórházak személyzetére hónapok óta elképesztő teher nehezedik, az orvosok és ápolók végletesen kimerültek. Az alapproblémát természetesen nem tudjuk megoldani, de hogy kifejezzük szolidaritásunkat, elismerésünket és hálánkat az egészségügyi dolgozók iránt, a PPKE BTK Nemzetközi és Politikatudományi Intézete húsvéti ajándékgyűjtést indít hallgatói és oktatói körében. Kérjük a Budapesten és környékén lakó nemzetközi tanulmányok, politológia, kínai és Kelet-Ázsia tanulmányok mesterszakos hallgatókat és tanárokat, hogy járuljanak hozzá az akcióhoz.

Mit kérünk? Március 28-ig várjuk a felajánlásokat, elsősorban csomagolt élelmiszereket (pl. kávé, tea, csokoládé, keksz, üdítők stb.), de más praktikus ajándékot is örömmel fogadunk (higiéniai termékek, tisztálkodószerek stb.).

Hogyan lehet részt venni? Aki szeretne kisebb-nagyobb ajándékkal hozzájárulni a gyűjtéshez, az neve, címe és telefonszáma megadásával jelezze ezt Szöllősi Aletta kínai szakos demonstrátornak a szollosi.letti (kukac) gmail.com e-mail címen vagy a Facebookon (https://www.facebook.com/szollosialetta). Hamarosan felvesszük vele a kapcsolatot, és megadott napokon egyeztetett időpontban kocsival elmegyünk az ajándékokért, ezeket a személyes érintkezés minimalizálásával, az utcán maszkban vesszük át. A személyesen adatokat csak a jelen akcióra használjuk, és utána töröljük.

Mi történik az ajándékokkal? Az összegyűlt ajándékokat a Szent János Kórház súlyos állapotú Covid-betegekkel foglalkozó osztályának adjuk át a húsvét előtti napokban, hogy az ott dolgozók között szétosztásra kerüljenek.
Kik vehetnek részt? Bárki, aki Budapesten vagy környékén lakik, elsősorban persze a pázmányos hallgatókra és oktatókra számítunk.

Nincs túl kicsi ajándék, minden csoki számít!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/494392155062909/

x