"Rock/Politik" országos tanulmányi verseny 2018. június 30.

A PPKE BTK Politológia Tanszéke országos politikatudományi versenyt rendez középiskolás diákok számára a kortárs zene és a politika összefüggéseiről

„Rock/Politik"
Pályázati felhívás középiskolás diákok számára
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának
Politológia Tanszéke országos versenye

„We will rock you..."

Szereted a neked szóló zenét ÉS érdekel a közélet? Érzed egy számban, hogy több mint zene és másoknak is meg kellene ezt érteni? Fontosnak tartod a dal üzenetét is, nem csak a zenéjét? Legszívesebben elmagyaráznád a barátaidnak, miért közérdekű egy darab - a zenéje, a szövege, az előadás körülményei vagy bármi más miatt?
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Politológia Tanszékén mi is így vagyunk ezzel. Mi persze megtehetjük, hogy erről egy fél éves kurzust tartunk a politológia szakos hallgatóinknak (http://btk.ppke.hu/felvetelizoknek/szakajanlo-a-2018-2019-es-tanevre/alapkepzesek-ba/politologia/tantargylistak-mintatantervek, lásd a 2018–2019-es tanévben alapképzésre felvett hallgatók számára készült mintatantervünket a nappali képzésben részt vevők számára), de meg akarjuk adni neked is a lehetőséget, hogy elmondd a véleményedet.
Válaszd ki kedvenc számodat, amelyiknek szerinted van fontos közéleti tartalma. Készíts róla egy legalább 3, legfeljebb 5 perces videót, melyben elmagyarázod, a darab bemutatásával, hogy miként ábrázolja az előadó/szerző a politika világát. Töltsd fel egy ingyenes, nyilvános videomegosztóra, majd küldd el nekünk a linket!
A legjobb alkotások linkjét feltesszük a Pázmány Politológia Tanszékének Facebook-oldalára (https://www.facebook.com/pazmany.politikatudomany/), de ezen felül a legjobb három művet díjazzuk is: az első helyezett 100.000, a második 75.000, a harmadik 50.000 Ft-os díjazásban részesül. A díjakat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Politológia Tanszékének „A politika reprezentációja a kortárs populáris zenében" című konferenciáján (https://www.facebook.com/events/1953310541401604/) adjuk át, ahol a résztvevők megtekintik a legjobban sikerült három alkotást.

Budapest, 2018. június 30.

Sok sikert kíván a munkához
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK
Politológia Tanszéke
;)

Technikai információk:
A pályázók köre: Pályázhat minden, legalább 16 éves magyar állampolgár, aki magyarországi közoktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkezik.
A film elkészítéséhez javasoljuk, a pályázó vegye igénybe szaktanár segítségét is.


Jelentkezés: a pályázaton való részvétel a honlapról letölthető (https://btk.ppke.hu/karunkrol/intezetek-tanszekek/nemzetkozi-es-politikatudomanyi-intezet/politologia-tanszek/hirek/rock-politik-orszagos-kozepiskolai-tanulmanyi-verseny-jelentkezes-adatlap) jelentkezési adatlap elküldésével történik, amelyet zárt borítékban kérünk a tanszékre eljuttatni (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1), az anonimitás megőrzése érdekében a borítékon csak a pályázó jeligéjét (a videó feltöltésekor használt nicknevét) és a pályázat jelszavát („We will rock you...") tüntesse fel a feladó rovatban.

Határidő:
A jelentkezési lapok elküldésének (postai bélyegző) és a videók feltöltésének határideje: 2018. december 1.
A pályázati anyagok elbírálása:
A beérkezett pályaműveket a popkultúrával foglalkozó politikatudományi szakemberekből álló zsűri bírálja.

Díjazás:
Első helyezés: 100 000 Ft
Második helyezés: 75 000 Ft
Harmadik helyezés: 50 000 Ft

Technikai paraméterek:
a filmek hossza nem haladhatja meg az 5 percet

Eredményhirdetés: 2019. január 18.
További információ: botos.mate@btk.ppke.hu vagy politologia@btk.ppke.hu

x