Sikeres húsvéti segítő akció 2021. április 9.

Több százezer forintnyi adomány gyűlt össze a gyógyítóknak.

Sikerrel zárult az a húsvéti adománygyűjtési akció, amelynek során jelenlegi és volt hallgatókat és oktatókat kért meg karunk Nemzetközi és Politikatudományi Intézete (NPI), hogy kisebb-nagyobb ajándékokkal lepjék meg a Szent János Kórház COVID-19 osztályán dolgozókat. Jelenleg a világjárvány harmadik hullámának legnehezebb heteit éljük, Magyarországon több mint tizenkétezren vannak kórházban koronavírus okozta súlyos megbetegedéssel, közülük közel másfél ezren lélegeztetőgépen. A Covid-betegekkel foglalkozó osztályok megteltek, a kórházak személyzetére hónapok óta elképesztő teher nehezedik, az orvosok és ápolók végletesen kimerültek. A PPKE BTK NPI közösségének tagjai ezért elhatározták, hogy az egészségügyi dolgozók iránti szolidaritásuk, elismerésük és hálájuk kifejezésére megajándékozzák az egyik túlterhelt budapesti COVID-osztályon szolgálatot végzőket, nővéreket, ápolókat, orvosokat, segédszemélyzetet.

Az akcióban édességeket, kávét, teát, egyéb csomagolt élelmiszereket tartalmazó csomagok felajánlásával lehetett részt venni, ezekért a szervezők kocsival házhoz mentek, illetve pénzbeli adományok is érkeztek, ezeket az osztály kérésének megfelelően konyhai eszközökre, kávékapszulákra, kézkrémre és hasonló termékekre fordították. Az adománygyűjtéshez a PPKE BTK más intézeteinek oktatói és hallgatói, sőt a Pázmányhoz nem kötődő személyek is csatlakoztak, a BTK Dékáni Hivatala egy 20.000 forint értékű ajándékcsomagot ajánlott fel.

A csomagolt élelmiszerek mellett meleg ételt is tudtunk szállítani a kiválasztott osztály dolgozóinak: a Vas utcai Happy Panda kínai street food büfé felajánlotta, hogy két napon keresztül ebédet főz a szolgálatban lévő 25 főnek. Az adományozókkal és a kórházzal való kommunikációt, a bevásárlást, illetve az ajándékok összegyűjtését és kiszállítását Szöllősi Aletta kínai szakos demonstrátor, Salát Gergely, az NPI vezetője és Gulyás Csenge, a PPKE BTK Kínai Tanszék oktatója végezte. Az összegyűlt több százezer forint értékű ajándékot, illetve a Happy Panda autentikus kínai menüjét a szervezők nagycsütörtökön és nagypénteken juttatták el a Szent János kórházba, ahol a COVID-19 osztály nővérei vették át őket.

Nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta az akciót, s elsősorban természetesen az egészségügyi dolgozóknak, akik immár egy éve állják a sarat!

x