Vietnam tegnap és ma (Kína árnyékában) 2014. december 5.

PEACH előadás 2014. december 8-án

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a Pázmány East Asia Club, Hungary (PEACH) rendezvényére, amelyre 2014. december 8-án, hétfőn 18:00 órától kerül sor.

Meghívott előadó:

Váraljai Márton rendkívüli követ meghatalmazott miniszter, a ZSKF Nemzetközi és Politikai Tanulmányok Intézetének tudományos tanácsadója

Az est témája: Vietnam tegnap és ma (Kína árnyékában)

Az előadás célja, hogy rövid áttekintést adjon Vietnam fejlődéséről a 20. század második felében és a 21. század elején. A rendezvényen a politikai fejlemények mellett a gazdasági, társadalmi dimenziók is ismertetésre kerülnek, melynek során az előadó elsősorban arra a kérdésre keresi a választ, hogy a háborúkat követően az ország miként válhatott Délkelet-Ázsia egyik legfejlettebb államává, az új évezred küszöbére.

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1. II. emelet 218-as terem

A PEACH rendezvények keretében különböző területek magyar és külföldi szakértői tartanak előadásokat aktuális kelet-ázsiai témákról. Az előadások nyitottak, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
További információ: https://www.facebook.com/eastasiaresearchppke

x