Kortárs tanácsadás

Kik vagyunk, és mit csinálunk kortárs segítőként?

A „kortárs" szó arra utal, hogy Veled egykorúak vagy nálad kicsit idősebb – még a pszichológiai szakképesítés előtt álló – hallgatók segítenek Neked.

Mi egy pszichológia szakos hallgatókból álló önkéntes csapat vagyunk, és azért tevékenykedünk, hogy szolgáltatásainkkal segítsük hallgatótársaink életét. Azon dolgozunk, hogy színesebbé varázsoljuk hétköznapjaidat, és szeretnénk, ha minden hallgató számára adott lenne a lehetőség, hogy szükség esetén segítséget kérhessen! Kortárs segítőként segítő beszélgetést nyújtunk a hozzánk fordulóknak. Ezenkívül közösségi programokat szervezünk, mint például ön- és társismereti társasjáték (Dixit, Identity) esteket és pszichológiai témájú előadásokat (PszicHétfő). Emellett részt veszünk még pázmányos nyílt napokon és továbbtanulási börzéken.

Mi az a kortárs tanácsadás?

Bárki jelentkezhet hozzánk segítő beszélgetésre, aki úgy érzi, hogy elakadt valamiben, hogy szüksége lenne segítségre, vagy kérdései vannak, amikkel nem tudja kihez is fordulhatna, és szeretne egy lépést tenni a megoldás felé vezető úton.

Bizalommal fordulhatsz hozzánk, hiszen szakmai tudásunk mellett még egy fontos jellemzőnk van, hogy Veled egyidősek vagyunk, így pontosan tudjuk, milyen is egy huszonéves egyetemista bőrében lenni. Éppen erről szól a kortárs segítés.
Bármilyen kicsi vagy nagy a problémád, bármilyen szakos vagy, bármilyen a tanulmányi eredményed, mi mindenképpen szívesen fogadunk!
Szolgáltatásaink teljesen ingyenesek, a kortárs segítőket titoktartás köti, így teljes bizalommal fordulhatsz hozzánk!
Tevékenységünket pszichológus szakemberek támogatják szupervízióval.
Ha hozzánk kopogtatsz be, biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz egyedül a problémáiddal!

Hol találhatsz meg minket?

A tanácsadásra a kortarstanacsado.ppke@gmail.com e-mailcímen lehet időpontot kérni, de bármilyen kérdéssel nyugodtan kereshetsz minket!
Ezenkívül elérhetőek vagyunk Facebook oldalunkon keresztül itt:
https://www.facebook.com/ppkekortarssegitok/?fref=ts

A Kortárs Segítők Csapatával a Kortárs segítőink menüpontban ismerkedhetsz meg részletesebben, ahol egyénenként bemutatkozunk, itt egyéni időpontkérésre is van lehetőség, ha már eldöntötted, hogy kihez szeretnél fordulni.

x