Pszichológiai Kutatólaboratórium (PK)

A Pszichológiai Kutatólaboratórium (PK) 2014-ben jött létre.  Vezetője Kovács Ilona egyetemi tanár, az MTA levelező tagja.

A PK a PPKE BTK önálló szervezeti egysége.

MTMT adatok: 118 közlemény, 504 idézet 2014 óta (2020 júliusi adat)

A PK-t 2014 és 2020 között a PPKE Központi Alapok Programja támogatta. 

Jelenlegi munkatársai:

  • Gombos Ferenc tudományos munkatárs
  • György Zoltán alvás EEG asszisztens
  • Oláh Gyöngyi tudományos segédmunkatárs
  • Tóth Franciska kutatási adminisztrátor

A PK célja, hogy a saját kutatóival s nemzetközi együttműködésben végzett munkák mellett tudományos kutatási lehetőséget nyújtson a Pszichológia Intézet munkatársai és hallgatói számára is. Jelenleg három, világszínvonalon felszerelt, aktív laboratórium működik benne. A Nappali EEG Labor nagyfelbontású EEG készülékkel, az Alváslaboratórium szintén nagyfelbontású poliszomnográffal, és a Vizuális Laboratórium szemmozgás regisztrálóval, sztereo- és pszichofizikai munkaállomásokkal. Jelenleg a következő témájú kutatások folynak: az emberi agykérgi fejlődés mechanizmusai, perceptuális és mozgásos fejlődés és tanulás, a fejlődés rendellenességei, tanulási zavarok, az alvás és a tanulás összefüggései, serdülőkori fejlődés, a vizuális észlelés idői dinamikája, afantázia kutatás. 

A PK szoros együttműködésben van az MTA-PPKE Serdülőkori Fejlődés kutatócsoporttal, közös projektjük a BÉTA (Biológiai Érés és Tapasztalat a Serdülőkori Agykérgi Fejlődésben)

Beta Lab

 

x