Kutatók éjszakája 2018. szeptember 29.

2018. szeptember 28-án pénteken rendezte Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Kutatók éjszakája rendezvényt, amelyen a Régészettudományi Intézetet a Népvándorlás és Magyar Őstörténeti Régészeti Tanszék oktatói és hallgatói képviselték.

A hunok és magyarok címen megrendezett előadássorozat a két néppel kapcsolatos régészeti kutatások legfontosabb új eredményeit mutatták be az érdeklődőknek. Ezt követően pedig a tudományos hagyományőrzés által megelevenített fegyverzeti és viseleti elemekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, sőt valódi honfoglalás kori leleteket is kézbe vehettek.

Minden Kedves Vendégünknek köszönjük a részvételt, az előadóknak és a segítőknek pedig a munkájukat! Köszönetet mondunk a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának a régészeti leletek kölcsönzéséért. Egyetemünk külön köszönetet mond Mestellér Jánosnak és a Keleti Szövetség hagyományőrző egyesületnek, hogy a viseleti és fegyverrekonstrukciókat, valamint az azokkal kapcsolatos szakmai konzultációt a rendezvény számára biztosította.

A program az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019. tanévi Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj (ÚNKP-18-4-PPKE-25) támogatásával jött létre.

Fényképek →

x