Spanyol Tanszék

Szeretettel üdvözöljük a képzéseink iránt érdeklődő diákokat!

Szeretnénk pár szóban bemutatni tanszékünket.

Évente 6-8 hallgató kerül be Romanisztika Spanyol szakos BA képzésünkre. Évente ugyanennyi minoros kezdi meg tanulmányait nálunk, így gyakorlatilag az órák többségét kb. 10-15 hallható látogatja. Ez ideális létszám a közös munkához, és ahhoz is, hogy mindenki személyre szabott figyelmet kapjon. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik során kihozzák magukból a maximumot, akinek lemaradása lenne, az felzárkózzon, aki szilárd alapokkal rendelkezik, az tovább tudja fejleszteni tudását. Igyekszünk mindenkire külön odafigyelni, ebből kifolyólag a tanszék hangulata barátságos és családias. A jó légkör elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki a képességeihez mérten a legjobb teljesítményt nyújtsa. A PPKE spanyol képzése nem elsősorban szakmai szempontokból különbözik az ország többi spanyolos képzésétől, hanem abban, ahogyan a hallgatókhoz, problémáikhoz, kérdéseikhez, egyéni helyzetükhöz viszonyulunk. Fontos számunkra a közösség, amelyet kulturális és tanszéki napokkal, öregdiák találkozókkal és egyéb programokkal kívánunk erősíteni.

Igyekszünk biztosítani, hogy hallgatóink naprakész tudással rendelkezzenek. Kiemelt hangsúlyt helyezünk a fordításra, és a különböző kulturális és nyelvi ismeretekre. Minden szemeszterben több külföldi előadó jön hozzánk. Kiterjedt kapcsolataink révén gyakorlatilag mindenki részt vehet Erasmus képzésben (Madrid, Barcelona, Cádiz, Valladolid), amennyiben kíván, de lehetőség van CEEPUS ösztöndíjra is, a FISH projekten belül a PPKE hallgatói a közép-európai országok spanyol tanszékein (Graz, Pozsony, Brno, Ljubljana) szerezhetnek féléves tapasztalatot.

A Valladolidi Egyetemmel kettős diploma kiadását tervezzük, a szerződés már aláírásra került, a részletek kidolgozása folyamatban van. A projektben részt vevők a 3 éves BA alapképzés után nem csak a PPKE diplomáját, hanem a Valladolidi Egyetem diplomáját is meg fogják kapni.

Az utóbbi évek tapasztalata alapján, nálunk volt a legmagasabb a ponthatár spanyol szakra történő bejutáshoz (ez általában 4-5 pontot jelentett), ezért adminisztratív szempontból érdemes a PPKE Spanyol BA-t megjelölni első helyen, hiszen hiába éri el valaki a kellő pontszámot, az első helyen megjelölt intézményben kezdheti meg tanulmányait, akkor is, ha oda alacsonyabb pontszámmal lehetett bekerülni. Tapasztalataink alapján, a PPKE spanyolos hallgatóival valóban minőségi munkát tudunk végezni, tanulóink nyíltak, szorgalmasak, aktívak, igazán büszkék vagyunk rájuk. Öregdiákjaink tapasztalatai alapján a nálunk végzett hallgatók általános kulturális tudását a munkahelyek is elismerik, mindenki el tudott helyezkedni, akár a bölcsész szakmáról, akár nemzetközi cégekről legyen szó.

Szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre, honlapunkon megtalálható a tanszék e-mail címe, illetve személyesen, a titkárnővel egyeztetett időpontban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tisztelettel és üdvözlettel:
PPKE Spanyol Tanszék

x