Spanyol Tanszék

Szeretettel üdvözöljük a képzéseink iránt érdeklődő diákokat!

Szeretnénk pár szóban bemutatni tanszékünket.

Évente 6-8 hallgató kerül be Romanisztika Spanyol szakos BA képzésünkre és évente ugyanennyi minoros kezdi meg tanulmányait nálunk, így gyakorlatilag az órák többségét kb. 10-15 hallható látogatja. Ez ideális létszám a közös munkához, és ahhoz is, hogy mindenki személyre szabott figyelmet kapjon. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik során kihozzák magukból a maximumot, akinek lemaradása lenne, az felzárkózzon, aki szilárd alapokkal rendelkezik, az tovább tudja fejleszteni tudását. Igyekszünk mindenkire külön odafigyelni, ebből kifolyólag a tanszék hangulata barátságos és családias. A jó légkör elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki a képességeihez mérten a legjobb teljesítményt nyújtsa. A PPKE spanyol képzése nem elsősorban szakmai szempontokból különbözik az ország többi spanyolos képzésétől, hanem abban, ahogyan a hallgatókhoz, problémáikhoz, kérdéseikhez, egyéni helyzetükhöz viszonyulunk. Fontos számunkra a közösség, amelyet kulturális és tanszéki napokkal, öregdiák találkozókkal és egyéb programokkal kívánunk erősíteni.

Igyekszünk biztosítani, hogy hallgatóink naprakész tudással rendelkezzenek. Kiemelt hangsúlyt helyezünk a fordításra, és a különböző kulturális és nyelvi ismeretekre. Minden szemeszterben több külföldi előadó jön hozzánk. Kiterjedt kapcsolataink révén gyakorlatilag mindenki részt vehet Erasmus képzésben amennyiben kíván (Madridba 1, Barcelonába 4, Cádizba 2, Valladolidba 2 ösztöndíjas hellyel rendelkezünk), de lehetőség van CEEPUS ösztöndíjra is, a FISH projekten belül a PPKE hallgatói a közép-európai országok spanyol tanszékein (Graz, Pozsony, Brno, Ljubljana, Zágráb, Krakkó) szerezhetnek féléves tapasztalatot.

A Valladolidi Egyetemmel kettős diploma kiadását tervezzük, a szerződés már aláírásra került, a részletek kidolgozása folyamatban van. A projektben részt vevők a 3 éves BA alapképzés után nem csak a PPKE diplomáját, hanem a Valladolidi Egyetem diplomáját is meg fogják kapni.

Fontos újdonság, hogy a 2015/16-os félévtől a spanyol szak piliscsabai és budapesti képzési hellyel is meg lett hirdetve. Ez azt jelenti, hogy a budapesti képzési helyre jelentkezők számára az oktatás és az órák helyszíne Budapest, a hallgatóknak nem kell ingázniuk Piliscsaba és Budapest között. A piliscsabai képzési helyre meghirdetett spanyol szak helyszíne Piliscsaba.

A ponthatárral kapcsolatosan pár információ: az internetes oldalakon (pl. felvi.hu)  megjelenő szám azt a legalacsonyabb pontszámot jelenti, amellyel hallgató bekerült hozzánk. (Ez általában 4-5 ponttal volt magasabb, mint a többi Spanyol Tanszék pontszáma, ebből is látható, hogy „jó anyaggal” tudunk dolgozni). Tehát voltak/lehettek hallgatók, akik ennél magasabb pontszámmal jutottak be hozzánk, a ponthatár azt jelzi, hogy a „legrosszabb” hallgató milyen pontszámmal rendelkezett. Ez nem azt jelenti, hogy esetlegesen alacsonyabb pontszámmal nem lehet felvételt nyerni hozzánk; lehet, de az adminisztráció szabályai miatt, ahhoz a jelentkezéskor mindenképpen a PPKE Spanyol Tanszékét kell megjelölni az első helyen. Tapasztalataink alapján, a PPKE spanyolos hallgatóival valóban minőségi munkát tudunk végezni, tanulóink nyíltak, szorgalmasak, aktívak, igazán büszkék vagyunk rájuk. Öregdiákjaink tapasztalatai alapján a nálunk végzett hallgatók általános kulturális tudását a munkahelyek is elismerik, mindenki el tudott helyezkedni, akár a bölcsész szakmáról, akár nemzetközi cégekről legyen szó.

Szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre, honlapunkon megtalálható a tanszék e-mail címe, illetve személyesen, a titkárnővel egyeztetett időpontban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tisztelettel és üdvözlettel:

PPKE Spanyol Tanszék

 

Események, programok

2013/14-es tanév tavaszi félév

2013/14-es tanév őszi félév

2012/13-as tanév tavaszi félév

 

 

x