Gólyaavatás a Szociológiai Intézetben 2016. november 9.

A Szociológiai Intézet 2016. október 26-án „gólyaavató” ismerkedős estet rendezett az elsőseinek.

A program célja az volt, hogy teret és lehetőséget biztosítsunk az új szociológus és szociálpedagógus hallgatóknak, hogy az órák keretein kívül jobban megismerjék egymást és a tanáraikat is. Ennek érdekében játékos feladatokkal készültünk, és igyekeztünk olyan témákat felvetni, amik kapcsolódási pontot jelenthetnek a későbbiekben.

Hidas tanár úr köszöntője után elkezdődtek a játékok, amelyekben a hallgatók és a tanárok egyaránt részt vettek. Először az ország térképét vázoltuk fel nagy vonalakban, majd mindenki beállt a térképen oda, ahonnan származik. Ezáltal láthattuk, hogyan helyezkedünk el az országban, illetve az is kiderült, hogy kik éltek egymás közelében, akár úgy, hogy nem is tudták. Vacsora előtt és alatt a hallgatók kis csoportokban dolgozva tizenöt megadott szociológiai és szociálpedagógiai kifejezés felhasználásával indulót, verset írtak; a szellemesre sikerült műveket a tanárokból felállt zsűri értékelte.

Az este egyfajta csúcspontjaként az új hallgatók elmondták a gólyaesküt, amelyben egyebek mellett megfogadták, hogy mindig figyelembe veszik a másodfajú hiba redukálására alkalmazott próbák eredményeit, attitűdjeiket pedig úgy alakítják, hogy ne segítsék elő deviáns viselkedés és anómia kialakulását.

Kellemes és vidám estét töltöttünk együtt, így biztosra vehetjük, hogy a későbbiekben más rendezvényeken is hasonló lelkesedéssel vesznek részt az Intézet új hallgatói.

Menich Dóra

x