Ismét Pázmányos kapta az idei Kubinyi András-Díjat 2019. január 29.

2019. január 28-án tizedik alkalommal került sor a Kubinyi András-Díj átadására a Budavári Palota Gótikus termében. A díjat Kuffart Hajnalka és Csermelyi József vehette át.

A díjat és a vele járó érmet idén kivételesen két kutatónak ítélte a kuratórium. Egyikük Kuffart Hajnalka, a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa, aki Modenában őrzött esztergomi számadáskönyvek és az esztergomi érsekség udvartartása c. munkájával, másikuk Mordovin Maxim, az ELTE Régészettudományi Intézetének docense, aki Textilvégek védjegyei - A textilkereskedelem régészeti emlékei a Magyar Királyság területén c. könyvével pályázott. Kuffart Hajnalka nemrég védte meg PhD disszertációját - amellyel pályázott - a Pázmányon Szovák Kornél témavezetésével.

Az idén nyolcadik alkalommal odaítélt Kubinyi András Ifjúsági Díjat szintén a Pázmányon végzett Csermelyi József, az Evangélikus Országos Levéltár levéltárosa nyerte A nyugat-magyarországi Habsburg-uradalmak kialakulása és jogállása c. pályaművéért. A doktorjelölt témavezetője Rácz György.

x