Graduiertenkolleg 2013. augusztus 21.

A PPKE BTK Ókortörténeti Tanszéke és a Johannes Gutenberg Universität Mainz közös oktatási programot hirdet.

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a PPKE BTK Ókortörténeti Tanszéke és a Johannes Gutenberg Universität Mainz közös oktatási programot hirdet Graduiertenkolleg címmel. Ez a műfaj a német oktatási rendszerben arra szolgál, hogy MA vagy PhD hallgatók számára szakmai fórumot teremtsen, ahol mindenki előadhatja saját kutatási témáját, s arra kemény, de mindig tárgyszerű és sosem személyes kritikai visszajelzéseket kapjon. Ilyen fórum idehaza egyelőre nem túl sok működik, ezért a Tanszék kimondott célja az, hogy a legtehetségesebb hallgatók számára, karrierjük minél korábbi fázisában biztosítsa a nemzetközi szintű megmérettetés lehetőségét. Ezzel, reményeink szerint idehaza egyedülálló módon kívánjuk támogatni hallgatóinkat.

A kurzus tanári résztvevői:

  • Prof. Dr. Wolfgang Zwickel
  • Prof. Dr. Sebastien Graetz
  • Dr. habil. Sebastian Hensel, valamint
  • Dr. habil. Kőszeghy Miklós, egyetemi docens.


Hallgatóként bárki pályázhat a PPKE BTK hallgatói közül, akinek témája bármilyen szálon kötődik az Ószövetséghez, Izrael ókori történetéhez, nemzetközi kapcsolataihoz, művelődéstörténetéhez. A kurzus nem kötődik a PPKE BTK oktatási programjához, így a részvételért kreditpont nem jár, a részvétel a PPKE BTK oktatási programjába semmilyen módon nem számítható be. A kurzus munkanyelve az angol, a német nyelvtudás előnyös, de nem elengedhetetlen. A jelentkezés határideje 2013. október 15.

A kurzus adatai:

  • Hely: Berlin, Vorderasiatisches Museum
  • Ideje pontosítás alatt, előre láthatólag 2014 januárja, vagy februárja, 4 napos időtartamban.


A program a referátumokon kívül tartalmazza a Vorderasiatisches Museum, valamint a Tell Halaf Sammlung meglátogatását, illetve az eredeti elephantinéi papiruszok megtekintését.

A részletekért érdeklődni lehet Kőszeghy Miklósnál (koszeghym@yahoo.de) akár emilben, akár a fogadóórán személyesen.

x