450 éve született Pázmány Péter – megemlékezés a katolikus egyetemen Esztergomban 2020. október 14.

2020. október 14-én, esztergomi képzési helyszínen is megrendezésre került a Pázmány Nap az Egyetem alapítója és névadója születésének 450. évfordulójára emlékezve.

A Hallgatói Önkormányzat hat állomásból álló játékos versennyel készült a négyfős csapatok számára. A feladatok nagyrészt Pázmány Péter életéhez, munkásságához kötődtek, és változatos tevékenységekkel – mint Kahoot, puzzle, kézművesség – tették próbára a hallgatók tudását. A rendezvény zárásaként együtt tekintettük meg Ft. Dr. Kuminetz Géza rektor úr online ünnepi előadását. A rendező hallgatók így számolnak be az eseményről:
„A nap folyamán tanszékünkhöz híven (Óvó- és Tanítóképző Tanszék) számos kreatív feladattal mélyítettük el hallgatótársaink Pázmány Péterről alkotott tudását. Az állomásokon sokszínű feladványokkal vártuk hallgatóinkat. Volt helyszín, ahol előzetes ismereteikre kellett támaszkodniuk, de olyan is, ahol kreativitásuk és a mozgás is szerepet kapott a délelőtt folyamán. Az online megemlékezést követte a ,,P 450" felirat élő megalkotása. Köszönjük a szervezők munkáját és a résztvevők jelenlétét, örülünk, hogy sikeres napot zárhattunk, természetesen járványügyi előírásokat betartva."

x