Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv." – Kazinczy 2019 2019. május 22.

A PPKE BTK VJTK hagyományosan 5. alkalommal adott otthont a felsőoktatási intézmények hallgatóinak megrendezett Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenynek.

"Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv." Ezzel az idézettel nyitotta meg Dr. Bóna Judit, a zsűri elnöke a Kazinczyról elnevezett szép magyar beszéd országos döntőjét Esztergomban.

A döntő napján délelőtt a helyi fordulókon legjobbnak bizonyult versenyzők a szabadon választott szövegüket adták elő, a délutáni fordulóban pedig egységesen Nemes Nagy Ágnes: A névtelenek című írását. Feladatuk nem egyszerűen a szöveg felolvasásából, hanem annak értelmezéséből, a benne rejlő gondolatok közvetítéséből állt. A hét főből álló szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, sok szempontot kellett egyszerre szem előtt tartaniuk. Értékelésük alapján a 36 résztvevőből, akik közül 5-en határon túlról érkeztek, 11 főnek ajándékoztak Kazinczy-díjat, 2 főnek különdíjat. Remélhetőleg töretlen kedvvel fognak készülni a hallgatók és felkészítő tanáraik a következő évi megmérettetésre is.

Meszes Zsófia hallgatónk, felkészítő tanára: Némethné Dr. Varga Andrea, Kazinczy-érmet nyert. Gratulálunk a szép eredményéhez!

Az eredményekről és az eseményen készült fotók a linkre kattintva tekinthetőek meg:

http://btk.ppke.hu/aktualis/hirek/egyetlen-hazank-van-ez-a-magyar-nyelv-kazinczy-2019

x