Idén is nagyon sikeres volt a Kutatók éjszakája program 2017. október 2.

Immáron 4. alkalommal csatlakoztunk a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozathoz az esztergomi képzési helyszínen. 10 előadással a középiskolás és felnőtt korosztály számára, és 7 próbás csapatjátékkal a gyermekes családok számára.

Kutatók Éjszakája 2017.

A Vitéz János Tanárképző Központ oktatóinak előadásai kapcsán megismerkedhettek az érdeklődők a magázás-tegezés problémakörével, a 125 éves esztergomi óvóképzés kezdeteivel, a nevek csodálatos világával, német jövevényszavakkal és az emberi test alkalmazkodási képességeivel.
A Régészettudományi Intézet és Régészeti Térinformatikai Labor kutatói beszámoltak többek között a pilismaróti késő római kori erőd ásatási projektről, geofizikai kutatásokról a római limesen, és visszatekintettek egészen a 3. évezredig az Észak-Dunántúlon.

"Az égből elkapott jelenségek" címmel időszaki fotókiállítást is bemutatott Balla Gergely és Galsi Adrienn a TÉKÁ Klubban.

A gyermekek izgalmas csapatjátékon vehettek részt 7 birodalmon át, valamint tanító szakos hallgatók közreműködésével egyszerűbb természettudományos kísérleteket végezhettek.

 

x