Még az egyetem portásától is németül köszöntem el 2020. február 10.

Lezárult a kéthetes intenzív nyelvi kurzus a német nemzetiségi óvodapedagógus és tanító szakos hallgatóink aktív részvételével.


2020. 02. 07-én zárult a kéthetes intenzív nyelvi kurzus, mely a NEMZ-N-19-0095 nemzetiségi óvodapedagógus képzés fejlesztési támogatásával valósult meg.

Rengeteg új ismeretet vihettek haza tanítványaink a vitaszituációk, az interaktív feladatok, filmvetítések, társasjátékok, érdekes olvasmányok és hallásértési szövegek által. A jó hangulatú zárófoglalkozáson a megérdemelt munka gyümölcsét, kisebb jutalmakat és hagyományos „Schultütéket" Juhász Márta tanszékvezető asszony adta át.
Hallgatói vélemények:
„Számomra ez a két hét nagyon sokat segített abban, hogy merjek németül beszélni. A csoporttársaimat sokkal jobban meg tudtam ismerni. Az egyik kedvenc játékom a Kahoot volt, amivel, remélem, többször lesz lehetőségünk foglalkozni."
„Nagyon élveztem ezt a két hetet, és őszintén sajnálom, hogy véget ért. A szókincsem is bővült, gondolkodnom is kellett németül, ezen kívül nagyon izgalmas volt. Ha legközelebb is lehetőségem adódna részt venni egy ilyen eseményen, gondolkodás nélkül vágnék bele."
„Jónak találtam a közös csoportot (Google Classroom) az interneten. Az órai anyagokat netes felületen is vissza tudtuk nézni, olvasni."
„Tetszett a rugalmas időbeosztás, változatos témavezetés, spontán játékok, gyakorlathoz szükséges tapasztalatok, dramatizálás több témakörben is, az izgalmas/vicces filmélmények. Az oktatók közvetlensége és segítségnyújtása még pozitívabb benyomást tett bennem mind az egyetemet, mind a német nyelvet illetően. Az utolsó előtti napon véletlenül még az egyetem portásától is németül köszöntem el."

 

x