Múzeumok éjszakája Esztergomban 2015. június 20.

Esztergomban évek óta hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakájának programsorozatát városi összefogásban valósítják meg, melyhez idén először csatlakoztunk.

Célunk volt, hogy minden korosztály számára könnyed szórakozást és mély tudástartalmat ötvöző programokat valósítsunk meg, növelve ezzel intézményünk jó hírnevét.

Felnőtt látogatóinknak kiállításmegnyitót és tárlatvezetést tartottunk Az esztergomi és bajnai régészeti kutatások eredményeiből, majd Dr. Major Balázs és Vágner Zsolt régészek tartottak előadást  PPKE BTK Régészeti Tanszék kutatásairól A középkori Esztergom és környéke címmel.

A titkos kertben az érdeklődő gyermekekkel ástunk, titokzatos leleteket tártunk fel, majd restauráltuk ezeket. Mozaikból képet készítettünk és kódokat fejtettünk meg, pajzsot és koronát készítettünk. Az udvaron felállított bástyákban bújócskáztunk, meséket hallgattunk. Korabeli ruhákba bújtunk és emlékül fényképeket készítettünk.

A rendezvényen minden korosztály képviseltette magát, de jelentős létszámban a családok vettek részt az eseményen. Nagy örömünkre több mint 300 érdeklődő járt a Iohanneumban ezen az estén.

Gyöngyös Gábor fényképei →

x