Rendhagyó Nyílt Nap a Pázmányon 2018. november 28.

Nyitott ajtókkal és érdekes programokkal várta november 27-én az Óvó- és Tanítóképző Tanszék az esztergomi képzések iránt érdeklődő fiatalokat.

A bevezető drámapedagógiai játékok megalapozták a Nyílt Nap jó hangulatát. A szakokról, külföldi ösztöndíjakról, elhelyezkedési lehetőségekről, felvételi eljárásról szóló lényegre törő előadásokat két hallgatónk színes beszámolója követte a diákéletről, az oktatáson kívüli programlehetőségekről. A központi tájékoztató utolsó előadása otthon készíthető fejlesztő játékokat mutatott be, miközben a résztvevők origamit hajtogattak.
Nagy érdeklődésre tartott számot az interaktív kincskereső játék a Iohanneumban, melynek során a látogatók bebarangolhatták az egész épületet, az izgalmas kihívás végén nyereménysorsolásra került sor.
A Vitéz János Kollégium megtekintése után az érdeklődők betekintést nyerhettek az egyetemi kurzusok légkörébe, szabadon választhattak négy előadás, illetve szeminárium közül, pedagógia, rajzolás, bábozás és sajátos nevelési igényű oktatás témában.
A mai vidám hangulatú, változatos rendezvény remélhetőleg meggyőzte a fiatalokat arról, hogy érdemes a Pázmányon továbbtanulni, és kedvet csinált a tanító és óvodapedagógus képzés választásához. Bízunk benne, hogy a 2019. január 22-én megrendezésre kerülő Nyílt Napunkon további érdeklődőket láthatunk vendégül Esztergomban!

x