Tanítók napja a Pázmányon 2019. március 13.

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére 2019. március 12-én az ország valamennyi tanítóképző intézetében egyszerre ünnepelték meg a Tanítók Napját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke programján Dr. Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. A Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina bemutatta a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a pedagógusoknak. A program Esztergom város három iskolájában (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola, József Attila Általános Iskola) már eredményesen működik, az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok számoltak be. Az előadásokat követően a résztvevők egy interaktív kincskereső játék segítségével bejárhatták az épületet. A délután folyamán mindenki számára szabadon megtekinthető volt a 3. emeleten berendezett kiállítás a „Képző” történetéről. A falon elhelyezett táblák és az üvegvitrinekben található dokumentumok, régi taneszközök az épület és a képzés 20. századi történetét vonultatják fel.

A Tanítók Napja rendezvény jó lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hivatás fontosságára, fokozzuk a szak elismertségét.

x