Pázmány Szenior EgyetemMeghirdetett kurzusok, részletes információ → „Ne hagyj Uram, megülepednem,
sem eszmében, sem kényelemben.
Ne tűrj megállni az ostoba van-nál,
S nem vágyni többre kis mái magamnál.„

Részlet Sík Sándor Ments meg Uram! című verséből (1940)


Karunk a Pázmány Szenior Egyetem által, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, az idősebb korosztály számára is kínálja a tanulás, ismeretszerzés lehetőségét. 

Kurzusainkra azokat az idősebbeket várjuk:

  • akik fontosnak tartják saját műveltségük fejlesztését,
  • akik el akarnak igazodni az őket körülvevő világban, érteni akarják mindazt, amivel találkoznak és tudásban, tájékozottságban is lépést akarnak tartani a fiatalabbakkal,
  • akiknek vannak kérdéseik, melyekre választ várnak,
  • akik nem magányosan, hanem másokkal együtt, közösségben szeretnek művelődni,
  • akik szeretnék korábbi ismereteiket rendszerezni, elmélyíteni,
  • akik összefüggő tudásra vágynak. 


Különösen azokra számítunk, akik számára már nem a karrier az elsődleges, így nem a szűkebb szaktudásukat kell fejleszteniük, hanem időt tudnak szánni arra, hogy olyasmivel is foglalkozzanak, amire korábban vágytak, ami vonzotta őket, de az élet rohanó tempójában eddig sohasem értek rá.

Tehát a szenior egyetem azoknak szól, akik idősebb fejjel, a „harmadik életkorban” is nyitottak maradtak, van bennük aktivitás, frissesség és ezt meg is akarják őrizni!

Katolikus egyetemünk oktatói biztonságos keretek között, hiteles, megalapozott tudást közvetítenek, - olyanokat, amelyek jól integrálhatók keresztény világnézetünkbe. Magas (egyetemi) szinten dolgozzák fel az egyes témákat, ugyanakkor közérthető, ismeretterjesztő módon.

Kurzusainkat tudományági, tudományterületi bontásban hirdetjük meg, azokon belül egy-egy nagyobb témakör részletesebb bemutatására vállalkozunk, egymásra épülő, rendszerezett tudásanyagot kínálunk. Egy kurzuson általában 11 előadáson keresztül foglalkozhatnak a hallgatók a nagyobb témakörökkel. Az előadások az egyetemi előadások formáját, időbeosztását követi (hetente 2x45 perces előadások, őszi-tavaszi szemeszteres ciklusokban). A kurzusok végén a megszerzett tudást (ön)ellenőrzés formájában mérhetik le hallgatóink, a részvétel igazolása tanúsítvánnyal történik.


Szeretettel hívjuk és várjuk a régi és az új szenior hallgatókat!Hallgatóink véleménye a 2017-es tavaszi kurzusokról

„Általánosan igaz, hogy az előadók a Pázmányon különösen magas szintű tudással és előadó képességgel rendelkeznek. Öröm részt venni az előadásokon.”

„Nagyon köszönöm! Várom az őszi szemesztert.”

„Köszönöm az előadóknak, hogy bővíthettem tudásomat!”

„Rendkívül érdekes téma volt! Remélem a folytatást.”

„Kiváló előadások voltak.”

„Remélem a folytatást és köszönöm az eddigi kurzusokat.”

„A kurzus érdekes, sok újdonságot biztosított, kiváló előadókkal.”

„Nagyon kívánatos lenne a kurzus témájának folytatása.”


 

x