Kölcsönzés

 

 


Kölcsönzéseim

AJÁNLATUNK:

Könyvtár a weben - Fedezd fel a szakirodami források világát az EDS metakeresővel!

Egyablakos kiindulópont - a becsatolt források gazdag választéka: előfizetett adatbázisok, folyóiratok és e-könyves portálok, nyílt hozzáférésű tudományos repozitóriumok, multimédia archívumok, régi és friss szakirodalom. Számos praktikus szűrési lehetőség, saját fiók létesítése, teljes szövegre mutató linkfeloldó ("full text finder"), gépelési tévesztések javítása. Új telepítésű, fejlesztése folytatódik.

Főként a külföldi, előfizetett adatbázisaink kutatására javasoljuk. A metakeresőn kívüli eső forrásokról az EDS felhasználói felület jobb oldali menüpontjai tájékoztatnak.

Hozzáférés a telejes szövegekhez: az egyetemi hálózatról és Shibboleth-belépéssel  is (EduId-azonosítók).

   Keresőszó, kulcsszavak (szerző, cím, téma)

 Valamennyi oktatási helyszínen az online adatbázisok és folyóiratok elérhetők az egyetemi hálózatról. Mobli eszközökről eduRoam-on keresztüli wifi csatlakozással,  eduID (Shibboleth)-azonosítással. EduId (Shibboleth) új felhasználói beállítása, jelszóemlékeztető: http://info.ppke.hu/

 


Felhívjuk olvasóink figyelmét arra, hogy könyvtári helyszíneinken
nincs lehetőség fénymásolásra sem egyéb másolásra/sokszorosításra!

A könlcsönzés helyszínei

Valamennyi helyszínen, inétmzényi internetről (wifi: EduRoam), elérhetőek a Kar számára előfieztett folyóiratok és adatbázisok.

Könyveket személyesen, olvasójeggyel lehet kölcsönözni az arra kijelölt kölcsönzőhelyeken.

A központi tájékoztató szolgálat elérhetősége:

Bibliotheca recepció: (26) 577-000 / 2800; 2801
kolcsonzes[@]btk.ppke.hu

  • Piliscsaba, Bibliotheca

Olvasószolálat, tájékoztatás, helyben olvasás, kölcsönzés a nyitvatartási időben vehető igénybe.
Kölcsönzés a recepción.

  • Esztergom, Iohanneum

Olvasószolálat, tájékoztatás, helyben olvasás, kölcsönzés a nyitvatartási időben vehető igénybe.
Kölcsönzés a könyvtár földszinti helyiségében történik. Az előre igényelt könyveket, zárvatartás esetén a portán kell felvenni, illetve, visszahozatal esetén ugygyanitt lehet leadni.

  • Budapest

A PPKE BTK könyvtári katalógusában kereshető, kihelyezett kollekciók létesültek, melyeket az adott intézet/tanszék kezel, a kölcsönzés korlátozott. Érdeklődjön az intézeti vagy tanszéki titkárságokon!

  • Partnerkönyvtárak

Az egyetemek közötti megállapodásoknak köszönhetően,  hallgatóink és oktatóink két jelentős budapesti könyvtárat is igénybe vehetnek, ezek az ELTE Egyetemi Könyvtár, valamint a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola bibliotékája. A gyűjteményeket és azok szolgáltatásait a Pázmányról érkező látogatók az adott intézmény saját szabályzatának megfelelően, teljeskörűen használhatják.

Könyvtárközi kölcsönzés

Elsősorban a Kar oktatói, kutatói és tudományos munkát végző hallgatói (szakdolgozatot, értekezést, OTDK-dolgozatot író diákok) számára lehetőség van más könyvtárakból történő könyvek átkérésére vagy cikkmásolatok megkérésére. A belföldi könyvtárközi kölcsönzés hallgatók számára témavezetői engedélyhez kötött. A külföldi kölcsönzéshez forrásigazolás szükséges.

Kérés bejelentése: konyvtarkozi[@]btk.ppke.hu


Szakdolgozatok megtekintése

Elektronikus dolgozatok:

A doktori disszertációk 2013-tól az MTA repozitóriumából érhetők el: REAL-PhD repozitórium

2018-tól a Karon sikeresen megvédett szakdolgozatok archiválása elektornikus formában történik.
A dokumentumkezelő rendszer könyvtári szolgáltatási felülete fejlesztés alatt áll. 
 
Hagyományos, bekötött dolgozatok:
A Karon készült, papír-alapú szakdolgozatok és doktori értekezések csak az őrzési hely szerinti könyvtárban tekinthetők meg, ezek a következők: a piliscsabai campus könyvtára (Bibliotheca), valamint Esztergom, a Iohanneum könyvtári helyisége. A Huntéka katalógusból lehet tájékozódni arról, hogy melyik dolgozat hol érhető el. Egyszerre három dolgozat betekintésére van lehetőség. A fénymásolás, fotózás és  egyéb sokszorosítás szigorúan tilos. Kézi jegyzetelésre lehetőség van. A betekintésre vonatkozó igényt előre kell jelezni személyesen, kérőlap kitöltésével, e-mailben vagy a szolgáltatási hely telefononszámán.

Piliscsabán a szakdolgozatokat és értekezéseket külső raktárban tároljuk, a kiszolgálás itt hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön történik. Kérjük, hogy igényüket legkésőbb hétfőn ill. szerdán 16 óráig jelezzék. 

Az esztergomi helyszínen őrzött diplomamunkák adatai 2013-tól kereshetők az online katalógusban. Az 1989-2012 közötti anyagról jegyzékek alapján tájékozódhat.

 2010 2011 2012

2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

1989


Online felület, hosszabbítás, előjegyzés

Hosszabbítás, előjegyzés a katalógus online felületén is lehetséges.

Belépés az olvasói online felületre (az első belépés után ajánlatos megváltoztatni a jelszót):

Vonalkód: az olvasójegy száma
Jelszó: Neptun-kód

 

Segédlet a belépéshez (videó)

Külsős olvasóknak (kivéve a PPKE egyetemi polgárokat) külön jelszó beállítása szükséges, jelezzék kérésüket az olvasószolgálatnál.

Az online belépés után a felhasználó önállóan kezelheti a jelszóváltoztatást, a kölcsönzött könyvek hosszabbítását, ellenőrizheti adatait, a kölcsönzések lejáratát, az esetleges tartozásokat.

Előjegyzés: Ha az olvasó a saját profiljáról belépve keres a katalógusban, az egyes tételekhez kapcsolódó példányazonosítók alatt találja az "Előjegyzés" gombot. Csak kölcsönzésben lévő dokumentumra fogadunk előjegyzést, az olvasó ezzel tudja jelezni, hogy igényt tart a műre. A rendszer ilyenkor nem engedi hosszabbítani a másnál lévő könyvet. Visszahozatal után az előjegyző e-mail címére értesítés érkezik a példány beérkezéséről. Az átvételre egy nyitvatartási nap áll rendelkezésre.

Példányadatok és státuszuk:

Előjegyzés: művet (pl. Tények és értékek) és egy-egy konkrét példányt (pl. 178.782:1) is elő lehet jegyezni. Csak kikölcsönzött példányt lehet előjegyeztetni.

Kérjük, példány-előjegyzést csak akkor tegyenek, ha az adott mű valamennyi példánya foglalt.


A Könyvtár szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeit és javaslatait írásban kérjük beküldeni a kolcsonzes@btk.ppke.hu címre.

 

x