Kölcsönzés

 Kölcsönzéseim - ld. a Katalógusnál

A könlcsönzés helyszínei

Valamennyi helyszínen, inétmzényi internetről (wifi: EduRoam), elérhetőek a Kar számára előfieztett folyóiratok és adatbázisok.

Könyveket személyesen, olvasójeggyel lehet kölcsönözni az arra kijelölt kölcsönzőhelyeken.

A központi tájékoztató szolgálat elérhetősége:

Bibliotheca recepció: (26) 577-000 / 2800; 2801
kolcsonzes[@]btk.ppke.hu

  • Piliscsaba, Bibliotheca

Olvasószolálat, tájékoztatás, helyben olvasás, kölcsönzés tanítási és vizsgaidőszkban, a nyitvatartási időben vehető igénybe.

  • Esztergom, Iohanneum

Olvasószolgálat, tájékoztatás, helyben olvasás, kölcsönzés a nyitvatartási időben vehető igénybe.
 Az előre igényelt könyveket, zárvatartás esetén a portán kell felvenni, illetve, visszahozatal esetén ugygyanitt lehet leadni.

  • Budapest

Intézeti és tanszéki irodákba kihelyezett kézkönyvtárak létesültek, melyeket az adott szervezeti egység kezel. Diákok számára a használatuk korlátozott. Érdeklődjön az intézeti vagy tanszéki titkárságokon!

  • Partnerkönyvtárak

Az egyetemek közötti megállapodásoknak köszönhetően,  hallgatóink és oktatóink két jelentős budapesti könyvtárat is igénybe vehetnek, ezek az ELTE Egyetemi Könyvtár, valamint a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola bibliotékája. A gyűjteményeket és azok szolgáltatásait a Pázmányról érkező látogatók az adott intézmény saját szabályzatának megfelelően, teljeskörűen használhatják.

Könyvtárközi kölcsönzés

Elsősorban a Kar oktatói, kutatói és tudományos munkát végző hallgatói (szakdolgozatot, értekezést, OTDK-dolgozatot író diákok) számára lehetőség van más könyvtárakból átkérni könyveket, folyóirat-cikkeket. A belföldi könyvtárközi kölcsönzés hallgatók számára témavezetői engedélyhez kötött. A külföldi kölcsönzéshez forrásigazolás szükséges.

Kérés bejelentése: konyvtarkozi[@]btk.ppke.hu


Szakdolgozatok megtekintése

Elektronikus dolgozatok:

A doktori disszertációk 2013-tól az MTA repozitóriumából érhetők el: REAL-PhD repozitórium

2018-tól a Karon sikeresen megvédett szakdolgozatok archiválása elektornikus formában történik.A dokumentumkezelő rendszer könyvtári szolgáltatási felülete fejlesztés alatt áll. 
 
Hagyományos, bekötött dolgozatok:
A Karon készült, papír-alapú szakdolgozatok és doktori értekezések csak az őrzési hely szerinti könyvtárban tekinthetők meg, ezek a következők: a piliscsabai campus könyvtára (Bibliotheca), valamint Esztergom, a Iohanneum könyvtári helyisége. A Huntéka katalógusból lehet tájékozódni arról, hogy melyik dolgozat hol érhető el. Egyszerre három dolgozat betekintésére van lehetőség. A fénymásolás, fotózás és  egyéb sokszorosítás szigorúan tilos. Kézi jegyzetelésre lehetőség van. A betekintésre vonatkozó igényt előre kell jelezni személyesen, kérőlap kitöltésével, e-mailben vagy a szolgáltatási hely telefononszámán.

Piliscsabán a szakdolgozatokat és értekezéseket külső raktárban tároljuk, a kiszolgálás itt hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön történik. Kérjük, hogy igényüket legkésőbb egy nappal korábban, délután 14 óráig jelezzék. 

Az esztergomi helyszínen őrzött diplomamunkák adatai 2013-tól kereshetők az online katalógusban. Az 1989-2012 közötti anyagról jegyzékekkel rendelkezünk, ezek a dolgozatok külső raktárban vannak elhelyezve, megtekintésükre jelenleg nincs lehetőség.AJÁNLATUNK:

Könyvtár a weben - Fedezd fel a szakirodami források világát az EDS metakeresővel!

Hasznos tanács távhasználathoz:

1) Lépjen be az EBSCOhost felületére Shibboleth-bejelentkezéssel (föderáció: HREF)!

EBSCOhost  

2) A szolgáltatások közül válassza kis az Ebsco discovery Service-t, vagy folytassa a keresést az alábbi látható szöveges mező segítségével úgy, hogy Ebsco-bejelentkezése aktív maradjon!

Egyablakos kiindulópont - a becsatolt források gazdag választéka: előfizetett adatbázisok, folyóiratok és e-könyves portálok, nyílt hozzáférésű tudományos repozitóriumok, multimédia archívumok, régi és friss szakirodalom. Számos praktikus szűrési lehetőség, saját fiók létesítése, teljes szövegre mutató linkfeloldó ("full text finder"), gépelési tévesztések javítása. Új telepítésű, fejlesztése folytatódik.

Főként a külföldi, előfizetett adatbázisaink kutatására javasoljuk. A metakeresőn kívüli eső forrásokról az EDS felhasználói felület jobb oldali menüpontjai tájékoztatnak.

Hozzáférés a telejes szövegekhez: az egyetemi hálózatról és Shibboleth-belépéssel  is (EduId-azonosítók); de Google-fiókkal összekötve is jól működik!

   Keresőszó, kulcsszavak (szerző, cím, téma)

 Valamennyi oktatási helyszínen az online adatbázisok és folyóiratok elérhetők az egyetemi hálózatról. Mobli eszközökről eduRoam  intézményi hálózati - wifi csatlakozással,  eduID (Shibboleth)-azonosítással.

EduId (Shibboleth) új felhasználói beállítása, jelszóemlékeztető: http://info.ppke.hu/

 Keresőfelület és letöltés:
a) az egyetemi hálózatról
b) Shibboleth/eduID-azonosítóval, bárhonnan

c) Google-fiókkal

Hasznos lehet, ha az Ebsco távoli használatának (Shibboleth/eduID) megkezdése előtt törli a böngészőből a sütiket, majd újraindítja a böngészőt. Javasolt: Mozilla, Chrome).
A keresés futtatása előtt jelentkezzen be az Ebscohostra (ha Shibboleth-et használ), vagy Google fiókba - ha már társította a fiókhoz az Ebsco-t.  "Institutional Login" ponton juthat a ejelentkezési felületig.

 
Az EDS teljesértékűen az egyetemi IP-címekről  érvényesül, mivel valamennyi becsatolt szolgáltatás külön intézményi belépés nélkül, közvetlenül lesz meghívható, és a teljes szövegek akadozás nélkül töltődnek le.

 

x