Armenológia

 

Örmény könyvtári információk - Armenian Library Information

Armenológia gyűjtemény a Pázmányon - Armenian Collection at Pázmány University

Különgyűjtemény - Special Collection: Bibliotheca (Piliscsaba), II. floor, Reading Room Armenology 

Live Search (Library Catalog Huntéka - Qulto)

  • Az Örmény Állami Pedagógiai Egyetem (ASPU) könyvadománya (2017) - Donation from ASPU  - list (pdf)

Az örmény nyelvű és tematikájú könyvek különféle szempontok szerint kereshetők a katalógusban. Az Armenológia különgyűjteményen kívül, a korábbi beszerzésekből eredően más tematikai részlegekben is előfordulnak hasonó kiadványok (főként a történelem és vallástörténeti gyűjteményrészekben).

  • Örmény nyelvű könyveink - Books published in Armenian language,  placed in various collections over the reading rooms at Bibliotheca, Piliscsaba - list (pdf) (June 21, 2018)

Partnerintézmények - Partnerships

ASPU - Örmény Állami Pedagógiai Intézet (Jereván)

Könyvtár - Library

    ԽԱՉԱՏՈՒՐ ԱԲՈՎՅԱՆԻ ԱՆՎԱՆ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՄԱՆԿԱՎԱՐԺԱԿԱՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

 


Örmény Nemzeti Könyvtár (Jereván)

 Honlap

 

 

   Közös katalógus - Örmény könyvtárak egyesített katalógusa (koha) = Union Catalog (Armenia)

  

 

  Katalógus - (könyvek) = ՀԱՅ ԳԻՐՔ = Armenian Book

  

 

    Katalógus (periodikumok, cikkek)
ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՇԱՐՈՒՆԱԿԱԿԱՆ ՀՐԱՏԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԱՄԱՀԱՎԱՔ ԳՐԱՑՈՒՑԱԿ = Union Catalog of Armenian Continuing Resources

 

    ARARAT  - digitális tudományos művek (repozitórium)

Fundamental Scientific Library National Academy of Sciences http://www.flib.sci.am/eng/node/41 

 

     Repozitórium (OA disszertációk)

Հայաստանի ատենախոսությունների բաց մատչելիության պահոց = Open Access Repository of the Armenian Electronic Theses and Dissertations (Armenian ETD-OA)

"Tigran Zargaryan az Örmény Nemzeti Könyvár főigazgatója és Szuromi Szabolcs egyetértett abban, hogy a létrejött intézményközi együttműködésben rögzített közös értékek nagyban segítik az armenológiai tanulmányok végzését, a kutatások összehangolását, és az eredmények kölcsönös cseréjét, továbbá kiállítások rendezését, amelyben partner az Országos Széchenyi Könyvtár is." Forrás: PPKE honlap (2018. március 26)

 


Berlin - Staatsbibliothek zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz

Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora és Barbara Schneider-Kempf, a berlini állami könyvtár (Staatsbibliothek zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz) főigazgatója által Berlinben aláírt megállapodás eredményeként a berlini Staatsbibliothek támogatja a PPKE könyvtárának armenisztikai könyvállományát, valamint közös kiállítások szervezéséhez rendelkezésre bocsátja a kiemelkedő középkori és kora-újkori örmény kéziratos állományát. Forrás: PPKE honlap ( 2018. március 19.)

 


Gulbenkian Alapitvány (Lisszabon)

Armenian Communities  Programok, publikációk 

  •  A PPKE állományába is érkeztek a kiadványokból.

  • Los Angeles, University California of Los Angeles (UCLA): bölcsészettudományi kutatási és oktatási területekre vonatkozó együttműködési megállapodás jött létre 2019. janár 11-én. "Mivel Los Angelesben található a nyugati világ legerősebb örmény diaszpórája is, így – a világon szinte egyedülálló módon – a UCLA-n két armenológiai tanszék is található. ... A dokumentum aláírása nemcsak az örmény tanulmányok területén történő együttműködést biztosítja, hanem kiterjed a PPKE Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karának több területére is: a történettudományra, a Közép-Európa tanulmányokra, és a szlavisztikára. A UCLA a PPKE-vel dél-kelet európai irányultságú közös kutatási és oktatási programot (Black Sea Studies) is szeretne megvalósítani, amelyhez a PPKE Történettudományi Intézete kiváló kapcsolatokkal rendelkezik." Forrás: PPKE honlap (2019. január 11.)
  • Lipcsében háromoldalú szerződést írt alá a PPKE rektora, a Kelet-Európa történetét kutató GWZO (Leibniz-Institut für Geschichte und Kultur des östlichen Europa), és a világ egyik legjelentősebb örmény alapítványának, a lisszaboni székhelyű Gulbenkian Alapítvány igazgatója. A megállapodás céljai között szerepel az örmény diaszpóra történetének és jelenének kutatása és oktatása. Az Alapítvány támogatásával a GWZO, a PPKE és az Örmény Nemzeti Könyvtár 2019 februárjában várhatóan közös kiállítást szervez Budapesten, az OSZK-ban. A kiállítás témája az örmény biblia társadalomban betöltött szerepe. Forrás: PPKE honlap ( 2018. március 19.)

 További partnerek - Other Partners:

  • Magyarországi Örmény Kisebbségi Önkormányzat
  • Simon J. Zaven - könyvadomány magángyűjteményéből
  • Szamosújvár, Örmény Katolikus Egyházközség (Szakács Endre vikárius)

Segédlet - Other Sources


Armenian Collection - Külső könyvtári és egyéb adatbázisokhoz vezető linkek, információforrások. Fejlesztés alatt (Zotero)

x