Beszerzés


Pázmányos oktatók, kutatók, doktoranduszok figyelmébe ajánljuk

 

Open Access Publishing (English)

 Nyílt hozzáférésű publikálás nemzetközi folyóiratokban – díjmentesen (2019)

A PPKE szerzői nyílt hozzáférésű (Open Access, OA) cikkek megjelentetéséhez igényelhetnek támogatást a kiadók és az EISZ program tagintézményei között létrejött megállapodások alapján.  A közlési díjat (APC - Article Publishing Charge) az adatbázisok intézményi előfizetése fedi le.

2019. évi, nyílt hozzáférésű cikk-közlést támogató kiadók:

A Springer Nature kiadócsoport A Springer Compact modell keretében a PPKE-affiliációval rendelkező szerzők Original Paper, Review Paper, Brief Communication és Continuing Education besorolású, 2019-ben megjelent cikkei a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában, nyílt hozzáféréssel jelenhetnek meg minden további költség nélkül.
 
A kiadó felületén a PPKE-affiliáció megadásával lehet jelezni, hogy a benyújtott cikket nyílt hozzáférés licenc alatt kérik megjelentetni, ehhez szeretnék igénybe venni a támogatást.

Az EISZ tájékoztatója

A Springer tájékoztatója

Hasonló lehetőség várható további rangos, nemetközi kiadóknál is.

További infromációk: konyvtar@btk.ppke.hu, EISZ: Open Access


Az Elsevier-adatbázisok 2019-ben szünetelnek

A Magyar Tudományos Akadémián működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) tájékoztatása az Elsevier-adatbázisok 2019. évi elérhetőségéről:

"Az EISZ 2018 márciusában kezdte meg az Elsevierrel a tárgyalásokat a 2019-re szóló szerződésünkről a ScienceDirect Freedom Collection, Scopus, és SciVal adatbázis tekintetében. Az eddigi tárgyalások során a kiadó nem nyújtott be olyan ajánlatot, amely megfelelne a tárgyalóbizottság által megfogalmazott igényeknek. Mivel a jelenlegi szerződésünk 2018. december 31-én lejár, így várható, hogy a ScienceDirect Freedom Collection, Scopus, és SciVal adatbázisok hozzáférésében problémák léphetnek fel 2019. január 1-től."

További részletek a 2018-ban lezajlott tárgyalásokról az EISZ-protálon olvashatók: http://eisz.mtak.hu/

Az Elsevier tájékoztatása szerint 2019. január 11-től megszűnik a PPKE hozzáférése a Scopus és a ScienceDirect adatbázisokhoz. 


Munkatársainknak

Könyvigények 2019

  • dezideráta lista - bejelenő adatlapok könyvek igényléséhez
  • a könyvek beérkezésének nyomon követése - tájékoztató jegyzékek a megrendelt tételek aktuális állapotáról a  beszerzés és feldolgozás láncolatában.

A bejelentő felületen keresztül bármikor be lehet küldeni a beszerzésre javasolt könyvek adatait. A következő könyvigény-leadási határidőről értesítést küldünk.

Folyóirat, adatbázis

  • Riport a 2018. évi rendelésekről

 

x