Koronás helyzeten túl 2020. június 18.

Hozadékok
  • Honlap

A 2020. márciusa óta eltelt időszak nagy próbatételek elé állított minden hallgatót, oktatót - és könyvtárost is.

A digitális források felkutatása létfontosságúvá vált. Elsősorban a szabadon elérhető archívumok iránt nőtt meg az érdeklődés. Honlapunkat ezért átalakítottuk: az oldalsávokra többbféle hírblokk került fel. Szintén az oldalsávok felületét népesítik be a hazai és a külföldi hasznos helyek, elektronikus források, adatbázisok elérhetősége.

A híranyagként közzétett történések, fejlemények átláthatóbb követésére, valamint a külső archívumok elérhetőségének összegyűjtéséhez  további két dobozt illesztettünk be: a linksorolót és a hírsorolót.

  • Próbahozzáférések

Egyes  szolgáltatók átmeneti időre megnyitották az egyébként fizetős adatbázis-csomagjaikat. Egyes esetekben ez  2-3 hónapos átmeneti időre vagy akár a teljes naptári évre szóló kiváltságot jelent. A próbahozzáférésekről és nyílt hónapokról  szóló tudósításokat és információkat a megfelelő hírrovatra töltöttük fel, illetve a központi egyetemi honlapon is közzétettük a fontosabb felajánlásokat. Hasonlóképp történik a frissítés is.

  • Shibboleth/EduId -  CEEOL, Cambridge Journals, Web of Science

A távolról elérhető adatbázisok köre szélesebb lett. Több szolgátlatónál sikerült elérni technikai fejlesztést, elérhető most már a CEEOL, a Cambridge és a Web of Science adatbázis is  Shibboleth/EduId távoli bejelentkezéssel.

 A Shibboleth/EduId-belépőkre a hallgatók rendszerint nem figyelnek fel, így külön kell később gondoskodniuk a fiók visszaszerzéséről.

Beiratkozáskor minden diák PPKE-felhasználónevet kap. Az akkor beállított egyszeri belépőkulcs, amivel az állandó jelszót meg lehetett volna adni, a beiratkozás után kb. 1 hónap után elévült.

A megújításhoz levelet kell írni az it[..]helpdesk.ppke.hu e-címre. A levél tárgya legyen: Shibboleth azonosító, tüntessék fel a nevük mellett a Neptun kódot is, a levél tárgyában természetesen le kell írni a kérést is.

  • Huntéka - Zotero bibliográfiakezelő

A Huntéka katalógushoz illesztették a közkedvelt bibliográfiakezelő személyi alkalmazást.

x