a Szent Imre Kápolnában Barabás Bence atya celebrálásával a Danubianumhoz közel a Bartók Béla út 19. emeletén szerdánként 17 órakorkarunk hallgatóinak, munkatársainak.

 

A Szent Imre Kápolnában Barabás Bence atya celebrálásával és Kozma Gábor dékánhelyettes diakónusi szolgálatával október 19-én volt az első Szent Imre misénk. Az alkalomra készülve tájékoztattuk a Bartók Béla úti épületben működő műegyetemi kollégium néhány hallgatóját is, így a misén 4 műegyetemista is részt vett. A BTK-ról az első misére sajnos nem érkeztek, de továbbra is szerettel hívunk és várunk minden jóakaratú kari polgárt a Bartók Béla út 19. 1. emeleténszerdánként 17 órakor kezdődő Szent Imre-misékre. A szerveződő Szent Imre Kör munkájával ezekre, a november 5-i ünnepi misére és más alkalmakra, közösségi tevékenységekre készülünk.  

 

Ünnepi Szent Imre mise november 4-én 18 órakor

Szent Imre napjának előestéjén, november 4-én, pénteken 18 órakor lesz ünnepi Szent Imre ise a Bartók Béla út 19. szám 1. emeletén lévő Szent Imre Kápolnában. Az ünnepi alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk Karunk hallgatóit, tanárait, munkatársait.

Aki nem tud eljönni, a YouTube-on követheti az eseményt. Bölcsészkari közösségünket erősítheti sok gonddal terhes napjainkban, ha bekapcsolódunk a magyar ifjúság védőszentjének, Szent Imrének ebben a városrészben különösen is nagy hatású tiszteletébe. Csaknem száz éve jött létre a Bartók Béla úthoz és a Móricz Zsigmond körtérhez közeli Duna-parton egy új egyetemi központ, ami a Danubianumban már nekünk is otthont ad. Az egyetemi ifjúság tehetségnevelését és az egyetemi közösségek lelkigondozását szolgálta és szolgálja ma is a kápolnát magában foglaló Bartók Béla úti épület, és hívja fel a figyelmet a közeli Móricz Zsigmond téren álló Szent Imre-szoborcsoport. Ezek az 1956-os forradalom napjaiban is fontos helyszínek voltak, és a kápolna most is ugyanúgy hívja és várja mi egyetemi köreinkből érkezőket is. Forduljunk együtt Szent Imréhez, kérjük együtt a szentmisében Szent Imre közbenjárását a magyar és minden más nemzet ifjúságáért, hogy Egyetemünk és Karunk is békében végezhesse nemzetünk keresztény szolgálatát!

A szentmisét követően kis találkozásra, kötetlen beszélgetésre invitáljuk a jelenlévőket.