Kiállítás Szent Istvánról Milánóban 2012. március 1.

A milánói Szent Szív Katolikus Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szervezésében Szent István életművét és államalapító munkásságát bemutató kiállítás nyílik márciusban, Milánóban, az egyetem kerengőjében.

Az ünnepélyes megnyitóra március 19-én délután 5 órakor kerül sor az egyetem nagytermében, s a látogatók egy hétig tekinthetik meg a lényegében Szent István-i életművet bemutató, de a magyar őstörténetre, Árpád kori szentjeinkre és a magyar millenniumra is kitérő kiállítást.

A korabeli ábrázolásokkal és modern fotókkal egyaránt illusztrált tablókat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem olasz szakos hallgatói a Comunione e Liberazione (’Közösség és Szabadság’) Katolikus Mozgalom (CL) tagjaival együtt állították össze még 2010 nyarán. Akkor a korábban említett mozgalom éves találkozójára (Rimini Meeting) készült és az ott korábban megrendezett kiállítások hagyományának megfelelően nem pusztán kiállították a tablókat, hanem a projektben részt vevő fiatalok körbe is vezették az érdeklődőket.
A hagyományt tartandó, Milánóban is a két szervező egyetem diákjai várják az látogatókat. Bízunk benne, hogy vándorkiállításuk még sok olasz városba eljut majd.

x