Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction 2019. október 4.

Október 14-én kerül sor oktatónk Németh Orsolya: "Posztszovjet non-fiction. A volt Szovjetunió országai és a lengyel tényirodalom" című könyvének bemutatójára.

A Nyugat-eurázsiai idő című könyvsorozat legújabb kötetéről a szerző, Németh Orsolya, valamint Kocsis Adrienn irodalomtörténész, polonista fognak beszélgetni.

Helyszín: Kossuth Klub – Klubterem (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)
Időpont: 2019. október 14. (hétfő) 17:00 óra

A könyvbemutatón 30%-os kiadói kedvezménnyel lehet megvásárolni Németh Orsolya művét és a Nyugat-eurázsiai idő sorozat többi kötetét is. Emellett tombolanyereménnyel is készülünk a könyvbemutatóra, melynek jegyében 3 szerencsés résztvevő hazaviheti saját példányát Németh Orsolya bemutatott kötetéből.

"Németh Orsolya egyszerre üt két legyet, mutatja be a lengyel tényirodalmat és az általuk bemutatott országokat. Szisztematikusan végigveszi ezt a világnak kicsi, birodalomnak óriási posztszovjet régiót. Babonaságokat és berögződött véleményeket oszlat el. Ismereteket közöl, gondolkodni segít, ön- és lengyelmegértésre ösztönöz, oroszanalízisre biztat, Közép-Ázsiába és a Kaukázusba kalauzol, műfaji határterületeken kóborol"
(Részlet az utószóból)

x