Neves germanista tudósokat köszöntöttünk 2021. október 11.

 

A magyarországi germanisztika oktatóit és kutatóit összefogó országos tudományos egyesület, a Magyar Germanisták Társasága (MGT) 2021-es rendes évi közgyűlését két fordulóban tartotta, hogy méltó módon, személyes jelenléttel köszönthesse jubiláló tagjait és díjazottjait. Idén mindkét esemény lebonyolítását a PPKE BTK Germanisztika Tanszéke szervezte. A májusi online ülés a halaszthatatlan adminisztratív feladatokat oldott meg.

Prof. Dr. Vizkelety Andrásnak Prof. Dr. Knipf Erzsébet, az MGT elnöke átadja a díszoklevelet

Az október 8-i, a Hittudományi Karon tartott ünnepi közgyűlésen gratuláltak Vizkelety András professzornak, az MTA rendes tagjának, a PPKE Germanisztika Intézete és az MGT alapítójának 90., valamint Bernáth Árpádnak, a Szegedi Egyetem professzorának 80. születésnapja alkalmából. Ezen az eseményen adták át a Pro Germanistica Hungarica emlékérmet Orosz Magdolna (ELTE) és Szendi Zoltán (PTE) professzoroknak tudományos kutatásaik életműdíjaként.

Prof. Dr. Werner Jung (Duisburg-Esseni Egyetem) ünnepi előadása

Az ünnepeltek: Prof. Dr. Szendi Zoltán (PTE), Prof. Dr. Vizkelety András (PPKE), Prof. Dr. Orosz Magdolna (ELTE) és Prof. Dr. Bernáth Árpád (SZTE) képviseletében felesége

Az ünnepi alkalom programjának része volt prof. Werner Jung (Duisburg-Esseni Egyetem) tudományos előadása, egy különleges zenei összeállítás Staszny Zsófia (ének) és Szabó Ferenc János docens (zongoraművész, Zeneakadémia) részvételével, végül a kiváló író-műfordító Márton László fellépése. Az ünnepi közgyűlést megtisztelte jelenlétével Johannes Haindl, a Német Szövetségi Köztársaság nagykövete és Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója is.

Johannes Haindl a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete és Christian Autengruber az Osztrák Kulturális Fórum (ÖKF) igazgatója

Márton László író-műfordító előadása

x